Feliks Ože-Alijasim
Feliks Ože-Alijasim

ATP Majami: Izner i Ože-Alijasim jedan na drugog u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 12:30

Aktuelni šampion u dva taj-brejka bolji do Noletovog dželata, Kanađanin postao najmlađi teniser u poslednje tri i po decenije kojem je pošlo za rukom da se plasira među četiri najbolja na drugom mastersu sezone. Večaras preostala četvrtfinala: Šapovalov - Tijafo i Federer - Anderson

Poznati su prvi polufinalisti mestersa u Majamiju, a to su aktuelni šampion Džon Izner i tinejdžer iz Montreala, Feliks Ože-Alijasim.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Visoki Amerikanac je u svom stilu, to jest u dva taj-brejka (odigrao ih je ukupno sedam od osam setova na četiri meča na Floridi!) poslao kući momka koji je već dva puta ove godine savladao Novaka Đokovića, Roberta Bautisa Aguta. Španac ništa nije mogao protiv Iznera koji je ispalio čak 24 asa, uz samo jednu duplu servis-grešku, dozvolivši protivniku samo jednu brejk priliku za trijumf rezultatom 7:6 (1) i 7:6 (5).

Izner je bio bolji od Bautisa Aguta

Njegov naredni protivnik je zaista supertalentovani Feliks Ože-Alijasim, dečko kojeg je naš Laslo Đere dva puta tukao u 2019. Kanađanin je pobedom nad Bornom Ćorićem rezultatom 7:6 (3) i 6:2 postao sa 18 godina najmlađi teniser u poslednjih 35 godina koji je ušao među četiri najbolja na turniru u Majamiju.

Večeras se igraju poslednja dva četvrtfinala. Drugi meč 11. dana takmičenja u južnoj Floridi, dakle negde oko 20 časova po srednjoevropskom vremenu na "Hard rok" stadion istrčavaju dva mlada asa, Denis Šapovalov i Franses Tijafo, 20. i 28. nosilac. Prošle godine su odigrali oba međusobna odmeravanja i trenutno je 1-1. Oba puta su igrali na otvorenom na tvrdoj podlozi, tako da je sve jasno. Očekuje težak, napet susret, po svemu sudeći treći set, a vrlo moguće i taj-brejk. Ulazak gemova u plus se praktično podrazumeva, a što se tiče favorita, zaista je teško odrediti. Ovde možda treba odigrati na kvotu, to jest na Tijafoa čiji je ulazak u polufinale procenjen na 2,55.

Od ponoći rekete ukrštaju sedmi put u karijeri Rodžer Federer i Kevin Anderson. Švajcarac, koji u odmeravanju sa Južnoafrikancem ubedljiv sa samo jednim porazom (jedini poraz je polufinale prošlogodišnjeg Vimbldona), i po onom što smo videli do sada u Mjaamiju, u strašnoj je formi , odgovaraju mu uslovi igranja tei ne bi trebalo da ima previše problema sa starim znancem.

ATP ŽREB

Pogledajte i šta je komentator TV Arena Sport, Nenad Milovanović odabrao sa našom šarmantnom Jovanom Strinić da odigra predstojećeg vikenda u Mozzartu.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

ATP MajamiMajami mastersDžon IznerFeliks Ože AlijasimRodžer FedererKevin AndersonRoberto Bautista Agutbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara