ATP Majami: Tata Fedeks ubija rutinom

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.19. | 09:23

Švajcarac preslišao Andersona i večeras u polufinalu igra protiv 18 godina mlađeg Šapovalova koji je bio bolji od Tijafoa. Pre njih od 18 č Izner-Ože Alijasim koje deli 15 leta životnog iskustva

Veliki teniski turnir pod suncem okupanim Majamijem - koji je i sinoć prekidala mestimična kiša - ulazi u samu završnicu, a večeras su pred nama oba polufinala nakon što je sinoć određen i drugi par.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

A u njemu se "nalaze" Rodžer Federer i Denis Šapovalov, igrače koje razdvaja čak čitavo punoletstvo životnog iskustva. Švajcarc je u četvrtfinalu odigrao maestralno protiv Kevina Andersona, pobedivši ga šesti put u sedam okršaja. I to za samo sat i 25 minuta igre rezultatom 6:0 i 6:4. Njegov naredni protivnik, Denis Šapovalov je imao daleko više problema protiv dve godine starijeg Amerikanca, Fransesa Tijafoa. Dva mlada asa su se pošteno "pobila" da bi na kraju slavio momak ruskog porekla koji je rođen u Tel Avivu rezultatom 6:7 (5), 6:4 i 6:2. Koliko mladom asu rođenom kada je Fedeks već bio profesionalac znači susret sa legendom, najbolje opisuju njegove reči:
"Ceo život sanjam da zaigram protiv Federera i san će mi se konačno ispuniti! Sate i sate sam proveo proučavajući njegovo ponašanje na terenu, udarce, posebno bekhend, ali i kretanje, mada mi je ja za to najviše poslužio Novak Đoković."

Njihov meč je najavljen za ponoć po srednjoevropskom vremenu i biće im to prvo odmeravanje. Što se tiče klađenja, nema sumnje da je Švajcarac favorit, posebno zbog gotovo rutinskog načina na koji pobeđuje oponente u Majamiju. Osim Nadala i Đokovića praktično niko u svetu tenisa ne može da mu zagorča život kada je u ovakvoj formi, i kada igra praktično "zalepljen" za osnovnu liniju. Po svemu sudeći, trenutno 23. reket sveta teško da ima ikakvu šansu.

Prvi večerašnje polufinale igra se od 18 časova po "našem vremenu", a sastaju se akutleni šampiona, Džon Izner i još jedan klanadski tinejdžer, Feliks Ože Alijasim. Ovde je razlika u godinama takođe drastična, pošto je Amerikanac stariji čak 15 godina, ali i ovde možemo očekivati da iskustvo pobedi. Izner je ipak preveliki problem za 18-godišnjaka iz Montreala, posebno njegovi pakleni servisi, te i ovde očekujemo pobedu starijeg. I njima je ovo prvo odmeravanje.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama


MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Kad komentator tipuje, ne može bez golova

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rodžer FedererDžon IznerFeliks Ože AlijasimATP MajamiMajami mastersbet analizaDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara