ATP Milano: Malo-veliko finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.11.18. | 10:13

Stefanos Cicipas i Aleks de Minor bore se večeras od 21 čas u svetskoj prestonici mode za status najboljeg svetskog tenisera do 21 godine. Rubljov i Munar za "bronzu"

Završni ATP turnir za najbolje svetske tenisere do 21 godine igra svoj poslednji dan. A to znači da su pred nama samo dva meča, za titulu, ali i treće mesto što je jedna od specifičnosti ovog takmičenja.

Od 19 časova po srednjoevropskom vremenu kreće obraćun za "bronzu" između Andreja Rubljova i Đomea Munara. Oba momka su sinoć dala sve od sebe u polufinalima, ali nisu uspeli iako su pali posle pet paklenih setova. Verovatno emotivno istrošeni, ne samo zbog poraza već i što je kraj sezone, neko od njih neće moći da odigra kako valja, te ne verujemo u duži meč. Jedino što može da ih dodatno motiviše je novčana nagrada. I pored toga što je Katalonac slavio u jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju, i to ove sezone veoma lagano na tvrdoj podlozi Vinston Salema, Rus je favorit. Ali, čini se da su ga precenili sa kvotom 1,30, te treba ovde pobati na Munara čija pobeda u MOZZARTU vredi čak 3,20!

Izabrane vesti

U finalu igraju dva, bez sumnje najbolja mlada tenisera sveta, Stefanos Cicipas i Aleks de Minor koji će ovim završnim duelom u 2018, u kojoj su obojica zasijala, odrediti ko je bolji. Mi i statistika kažemo da je to Grk, ali Australijanac se sigurno neće lako predati. Ipak, kvota 1,60 na Cicipasa je sasvim dovoljna da se nađe na našem tiketu.

Turnir u u svetskoj prestonici mode igra se u zatvorenom, na tvrdoj podlozi za nagradni fond 1.335.000 evra. Učesnici su odmah dobili po 52.000 dolara, za svaku pobedu u grupi ide još po 32.000, četvrtoplasiranom sledi 52.000, trećem 78.000, viceprvaku 130.000, a šampionu još 235.000. Neporaženi šampion ukupno može da zaradi 407.000 dolara. Ovo takmičenje ima i posebna pravila igre te se mečevi igraju u pet setova na četiri osvojena gema, a taj-brejk je na 3:3.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Stefanos CicipasAleks de Minorbet analizaAndrej RubljovĐome Munar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara