Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

ATP nikada nije mario za igrače: Siner probudio gnev tenisera zbog odluke da se povuče iz Pariza

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 16:56

Iako je meč drugog kola završio u 02.37 posle ponoći, organizatori masters turnira u Francuskoj dali Italijanu svega 14 sati za odmor

Šok za šokom na mastersu u Parizu. Već na startu turnira ispao je Karlos Alkaras, odmah za njim Danil Medvedev i Kasper Rud, a ovog četvrtka se povukao i Janik Siner, podigavši ovim potezom veliku buru u svetu tenisa.

Italijan je maratonskim meč drugog kola sa Mekdonaldom Mekenzijem završio u noći između srede i četvrtka, preciznije u 02.37 posle ponoći, ali su organizatori turnira zanemarili tu činjenicu i zakazali duel sa Aleksom De Minorom za 17.00, ostavivši četvrtom nosiocu turnira svega 14 sati za odmor i nijednu drugu opciju već da odustane i preda meč rivalu.

Izabrane vesti

Nezadovoljstvo zbog odluke organizatora iz tabora italijanskog tenisera su istakli odmah posle sinoćnjeg meča.

"Srećan sam zbog Sinerove pobede, ali raspored u Parizu ne pokazuje nikakvu brigu za stanje igrača", napisao je Sinerov trener Deren Kejhil.

Siner se pak vodio onom da je jutro pametnije od noći te je tek u četvrtak, nekoliko sati pred meč sa De Minorom, a posle procene da je tako najbolje za njegovo zdravlje, saopštio odluku da se povlači sa turnira, da bi se potom oglasio na društvenoj mreži X.

"Žao mi je što moram da objavim kako se povlačim sa današnjeg meča u Bersiju. Završio sam meč kada je bilo skoro tri sata ujutru i tek nakon nekoliko sati otišao sam u krevet. Imao sam manje od 12 sati da se odmorim i priprem za sledeći meč. Moram da donesem pravu odluku za svoje zdravlje i svoje telo. Nedelje koje su pred nama biće veoma važne, čeka nas Završni masters i Dejvis kup, i sada treba da se pripremim za te važne događaje. Vidimo se u Torinu!", napisao je Siner.

Još mnogo ranije pre nego što će Siner doneti odluku da se povuče u odbranu svog kolege stao je Kasper Rud.

"Bravo ATP, pravi način da se pomogne jednom od najboljih igrača na svetu da se oporavi i bude što spremniji nakon što je prethodni meč završio u 02.37 ujutru. Svega 14,5 sati za oporavak… Kakva besmislica...", napisao je mladi Norvežanin na čije se reči nadovezao i iskusni Stanislas Vavrinka.

"Suludo! Organizatore nije briga i ATP samo pravi šta turnir želi. Uvek ista priča...", napisao je popularni Sten...

Da je Siner doneo dobru odluku posvedočio je i Vasek Pospišil, iskusni kanadski teniser, koji je imao identično, mada znatno neprijatnije iskustvo...

"ATP nikada nije ni mario za igrače. U 2018. završio sam tročasovni meč u 00.45 i morao sam da igram u 13.00 narednog dana. Ne šalim se. Sve što su mi rekli bilo je ‘to je u okviru pravila’. Sledećeg dana sam doživeo herniju diska posle svega četiri gema, operisao sam se i bio van terena devet meseci”, otkrio je Pospišil.

ATP se za sada nije oglašavao. Pitanje je i da li će... Ako je suditi na osnovu reakcija tenisera vrlo verovatno neće.


tagovi

Janik SinerMasters ParizStanislas VavrinkaKasper Rudvasek pospišil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara