ATP Njujork: Ivo može još

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.02.19. | 14:14

Hrvatski teniser prvi put se sastaje sa Moldavcem Albotom, a sudeći po partijama stiče se utisak da nije još za staro gvožđe

Gotovo neverovatno zvuči podatak da postoji teniser, koji se desetak godina bavi tenisom i nalazi se u Top 100, a nije nikad ukrstio reket sa iskusnim Ivom Karlovićem. Njegovo ime je Radu Albot, dolazi iz Moldavije i izaći će na megdan hrvatskom teniseru u okviru šesnaestine finala ATP turnira u Njujorku.

KARLOVIĆ – ALBOT (pobednik na susretu, tip 1, kvota 1,80)

Izabrane vesti

Solidnu formu pokazao je ovaj igrač u Monpeljeu, gde je prošao tri kola i na kraju ispao u četvrtfinalu od budućeg osvajača Conge. Ivo Karlović je na istom turniru izgubio u tri izjednačena taj brejka od Granoljersa. Iako se turnir u Njujorku igra u dvorani, a ne na betonu što bi svi očekivali, to je i dalje veoma brza podloga i više odgovara Karloviću. Ivo je već na Australijan openu i porazu od Nišikorija u pet setova dokazao da i ovu sezonu može da igra na odličnom nivou. U drugim okolnostima ovde bi se tražio over, ali jedinica i te kako dolazi u obzir.

HERISON – LORENCI (Herison će osvojiti više gemova uz navedeni hendikep (-2,5), tip 1, kvota 1,50)

Nastavljamo turneju kroz teniske veterane i neuništive majstore ovog sporta, a pažnju je privukao i Paolo Lorenci. Ovaj gospodin ima 37 godina i najpre je krajem januara ispao na turniru u Njuportu u prvom kolu od Peliva, pa je višak slobodnog vremena popunio odlaskom na jug drugog kontitenta, odnosno u Kordobu, gde je promenio podlogu, ali nažalost opet izgubio od Pele i Đanezija pošto je savladao Arguela. Samo par dana kasnije ovaj vitalni Italijan vratio se u Severnu Ameriku i u prvom kolu Njujorka šokirao Sandgrena i dobio ga u tri seta. Njegov današnji protivnik je jedanaest godina mlađi i svežiji Rajan Herison, koji je rutinski odradio Polanskog u prvom kolu i danas bi morao da nadigra Lorencija. Odlučujemo se za hendikep od minimalno 3 gema razlike.

IZNER – TOMIĆ (Izner će osvojiti više gemova uz navedeni hendikep (-1,5), tip 1, kvota 1,60)

Posrnuli div Džon Izner ne zna za pobedu od oktobra meseca 2018. godine, a svejedno se drži glavom iznad vode - na devetom mestu ATP liste. Međutim, ako se uskoro ne probudi, najveće turnire će gledati samo na TV prijemniku, a idealan protivnik za njega zove se Bernard Tomić. Živopisnog Tomića poznaju svi ljubitelji belog sporta. Talentovani Australijanac ima ozbiljnih problema s motivacijom i često mu se jednostavno ne igra. Naravno, da je on glavom sto odsto u tenisu, ne bi se nikad usudili da tražimo prekid Iznerove serije protiv njega, ali sada verujemo da je on njegov idealni partner.

Foto: Reuters


tagovi

Ivo Karlovićsportsko klađenjeDžon IznerBernard TomićRajan Herison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara