Monfis igra protiv Conge u Stokholmu
Monfis igra protiv Conge u Stokholmu

ATP: Večernji triling teniskih derbija

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 12:44

Na tri turnira u Evropi ovog poznog popodneva pregršt interesantnih mečeva i prilika za klađenje

Prvi mečevi su ili krenuli ili samo što nisu na tri ovosedmična ATP turrira koji se održavaju u halama na tvrdim podlogama širom Evrope. 

Najinteresantinije je na onom najprestižnijem, Kupu Kremlja odakle možemo da "pokupimo" nekoliko večernjih duela i bacimo ih na tiket. Ali neće nam promaći ni odlične "ponude" iz Stokholma i Antverpena.

Izabrane vesti

Što se tiče Moskve, današnji takmičarski dan, peti po redu sudarom drugog kola zatvaraju Nik Kirjos i Mirza Bašić i to bi mogao da bude zaista interesantan duel. Mušičavi Australijanac je majstor kakav se retko rađa, ali je i dalje previše neozbiljan. Upravo to je i njegova najveća slabost, pošto je u igri, kada je raspoložen bukvalno nema. Bosanski teniser nije njegova klasa, ali ako ga krene servis, kao i veoma snažan forhend mogao bi da napravi iznenađenje. Mi ipak ne verujemo u to, već u pobedu Kirjosa, ali ne bez problema. Njih dvojica neće nastupati pre 19 časova.

U Antverpenu od 18.30 časova očekuje nas veliki francuski derbi, duel između Žoa Vilfreda Conge i Gaela Monfisa.  Treba odmah na početku istaći da su do sada sedam puta stali jedan naspram drugog i Monfis vodi sa 4-3, a zanimljivo je da su samo jednom odigrali u tri seta. I ovaj put se očekuje pobeda Parižanina koji je slavio i na poslednja dva duela, ali...

Ovo je odličina prilika da se "odrizikuje" na Congu koji se nedavno vratio tenisu nakon pauze od februara i silno je motivisan. Kvota 2,29 sama govori za sebe.

Nakon njih rekete ukrštaju Kajl Edmund i Albert Ramos Vinolas i taj meč bi trebalo da pripadne Britancu i to ne uz previše muke. Španac je u lošoj formi poslednjih meseci, dok Edmund igra tenis života i trenutno je 15. na svetskoj lestvici.

Na samom severu Starog kontinenta, u Stokholmu očekuju nas dva dobra fiksa. Od 18.30 "američki derbi" u kojem bi Džon Izner trebalo brzo da reši problem u vidu Bredlija Klana kojeg je pobeđivao u oba odmeravanja. Zanimljivo je da je oba puta bio i taj-brejk, tako da treba razmisliti i o toj opciji klađenja.

Dan u švedskoj prestonici zatvaraju Denis Šapovalov i Ernests Gulbis. Kanadski tinejdžer je defnitivno favorit protiv 30-godišnjeg Letonca. Istina, Gulbis, nekada veliki talenat, ume da odigra neverovatno, ali to se nije odavno desilo.           

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Gael MonfisŽo Vilfred CongaDžon Iznerbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara