Ešli Barti i Danijel Kolins (©Reuters)
Ešli Barti i Danijel Kolins (©Reuters)

Australijan open: Barti piše istoriju, Melburn na krunu čeka 44 godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.01.22. | 23:54

Najbolja teniserka sveta sutra (09.30) igra za treći grend slem u karijeri, a prvi pred domaćim navijačima. Rivalka u borbi za pehar biće joj Amerikanka Danijel Kolins

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti na pragu je treće grend slem krune. Osvajala je Rolan Garos i Vimbldon, ali nikada nije stigla do pehara pred svojim navijačima u Melburnu. Samim plasmanom u finale Australijan opena je postigla najveći uspeh na ovom turniru. Dominantno je stigla do borbe za pehar, bez izgubljenog seta. U polufinalu je preslišala Medison Kiz, dozvolivši joj samo četiri gema. Ukupno u Melburnu je izgubila samo 21 gem na šest mečeva.

Ukoliko u subotu (09.30) pobedi Amerikanku Danijel Kolins sa maksimalnih 2:0, ulazi u krem ženskog tenisa koji je bez izgbljenog seta stigao do pehara na najvećim turnirima (kvota u Mozzartu da će biti 2:0 za Australijanku je 1,60). To je pošlo od ruke Emi Radukanu prošle godine na US Openu, Igi Svjontek 2020. na Rolan Garosu, a ranije i Sereni Vilijams, čak šest puta, kao i Marion Bartoli, Mariji Šarapovoj, Žistin Enan, Lindzi Devenport, Venus Vilijams, Martini Hingis, Štefi Graf, Meri Pirs, Aranči Sančez Vikario, Moniki Seleš, Martini Navratilovoj

Izabrane vesti

Ešli je postala prva Australijanka u finalu grend slema u Melburnu još od 1980. i Vendi Turnbul. Oziji čekaju na titulu 44 godine. Poslednja domaća teniserka koja se okitila krunom bila je Kris O‘Nil koja je dobila Amerikanku Beti Nagelsen sa 6:3 i 7:6 davne 1978. godine.

Subota, 09.30: (1,25) Barti - Kolins (4,00)

Kolinsova je napravila najbolji rezultat karijere. Pre Melburna ove godine, najveći uspeh bio joj je četvrtfinale Rolan Garosa prošle godine. U polufinalu je lako dobila favorizovanu Poljakinju Igu Svjontek sa 6:4 i 6:1 posle sat i 18 minuta igre. Amerikanka je izgubla samo dva seta u Melburnu, od Mertens i Tauson.

Ove teniseke su odigrale dosad četiri meča, a Barti vodi sa 3:1 u pobedama. Slavila je na mastersu u Madridu 2019, Rolan Grasosui iste godine i turniru u Adelejdu 2020. U poslednjem odmeravanju snaga ovih teniserki, pre nešto manje od godinu dana u osmini finala Adelejda, Kolinsova je dobila posle dva seta.

Kvota u Mozzartu da će na meču Barti – Kolins da bude manje od 19,5 gemova je 2,15.

Sve je na strani Ešli Barti. Imaće "vetar u leđa" od strana bučne publike na Rod Lejver areni. Svesna je najboja teniserka sveta da će biti pod pritiskom, ali toliko je već bitnih mečeva pregurala u bogatoj karijeri.

"Australijski teniseri i teniserke sanjaju o ovakvom uspehu, o titulu na Australijan openu. U subotu će meč doneti neverovatno iskustvo. Uslovi su sada bili malo drugačiji u odnosu na moje prethodno učešće. Vlažnost je bila veća, ali sam uspela da se adaptiram prilično brzo. U pripremi za finale neću ništa da menjam, imam rutinu koji ne želim da promenim“, rekla je Barti.

Nedelja, 09.30: (1,60) Medvedev – Nadal (2,35)

Ona se pred finala prisetila prvog učešća na grend slemu u Melburnu.

"Kada sam bila juniorka sanjala sam da ću se boriti za titulu. Mnogo mi je drago što ću imati podršku navijača, to mi ne predstavlja pritisak. Prihvatam pritisak, smešim se i trudiću se da igram najbolji tenis“, zaključila je Barti.

----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

AUSTRALIJAN OPEN, ŽENE

Subota

FINALE

09.30: (1,25) Barti - Kolins (4,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ešli BartiDanijel KolinsAustralijan open 2022Australijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara