Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Mateo Beretini i Rafael Nadal (©Reuters)
Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Mateo Beretini i Rafael Nadal (©Reuters)

Australijan open: Mogu li Beretini i Cicipas da iznenade Nadala i Medvedeva?

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 23:30

Noćas i ujutru oba polufinala u Melburnu. Španac i Rus imaju uloge blagih favorita

Nije bilo mnogo iznenađenja na ovogodišnjem krnjem Australijan openu. Bez Novaka Đokovića, četvorica tenisera iz Top 10, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Rafael Nadal i Mateo Beretini, boriće se za prvi grend slem u sezoni i naslednika srpskog asa na tronu u Melburnu.

Prvi na teren Rod Lejver arene izlaze Mateo Beretini i Rafael Nadal (04.30). Španac juri rekordnu 21. grend slem krunu na Australijan openu. Namučio je kralja šljake Kanađanin Denis Šapovalov u prethodnoj rundi, morao je Španac da igra pet setova. Pre toga izgubio je samo set protiv Karena Hačanova, dok je maksimalnim rezultatom slavio protiv Girona, Hanfmana i Manarina.

Izabrane vesti

Italijan, sedmi teniser na svetu, prošao je sito i rešeto do polufinala. Samo je u osmini finala dobio sa 3:0 Karena Bustu. Skoro četiri sata je igrao u četvrtfinalu protiv Francuza Gaela Monfisa. Jedva je slavio sa 3:2 protiv mladog Španca Alkaraza, dok je po set izgubio od Kozlova i Nakašima.

04.30: (1,50) Nadal – Beretini (2,60)

Ova dvojica tenisera samo su jednom odmerili snage, i to u pre tri godine u polufinalu US Opena, kada je Rafa glatko dobio Azura sa 3:0 za dva sata i 39 minuta igre. Rimljaninu je ovo najveći uspeh u Melburnu, ali ne i na grend slem turnirima. Igrao je prošle godine finale Vimbldona, kada je poražen od Novaka Đokovića posle četiri seta.

Šampion US Opena Danil Medvedev je prvi favorit za osvajanje Melburna (kvota u Mozzartu da će Rus da osvoji krunu je 2,00). Bio je mladi Kanađanin Feliks Ože Alijasim na pragu pobede protiv Medvedeva u četvrtfinalu, vodio je sa 2:0, ali je ruski teniser uspeo da preokrene rezultat. Stefanos Cicipas igra odlično kako se turnir približava završnici. Razbio je Sinera u četvrtfinalu sa 3:0, ne ostavljajući rivalu ni promil šanse da ga iznenadi.

09.30: (1,40) Medvedev – Cicipas (2,95)

Pre toga je Grk dobio Frica sa 3:2, a izgubio je set i protiv Baeza i Imera. Cicipas je u poslednjem odmeravanju snaga razbio Medvedeva u čertvrtfinalu Rolan Garosa prošle godine. Dobio ga je sa 3:0 za samo dva sata i 23 minuta igre. Ipak, Rus vodi sa 6:2 u pobedama.

Kvota u Mozzartu da će Nadal da osvoji Australijan open je 3,40.

----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------


AUSTRALIJAN OPEN, MUŠKARCI – POLUFINALE

Petak

04.30: (1,50) Nadal – Beretini (2,60)

09.30: (1,40) Medvedev – Cicipas (2,95)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Australijan open 2022Australian OpenStefanos CicipasRafael NadalDanil MedvedevMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara