Viktorija Azarenka (©Reuters)
Viktorija Azarenka (©Reuters)

Azarenka počistila Svitolinu i zakazala obračun sa Krejčikovom; Badosa preživela triler

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 09:52

Favoritkinje uspešne, danas bez iznenađenja na Australijan openu

Viktorija Azarenka je ponovo ona stara, ozbiljnu konkurenciju u Melburnu iznenada dobile su Ešli Barti, Arina Sabalenka i Barbora Krejčikova, najbolje rangirane teniserke koje su i dalje u kosturu Australijan opena. Dvostruka grend slem šampionka – obe titule Beloruskinja osvojila je upravo na prvom grend slemu u godini – igra perfektno na početku sezone i do osmine finala stigla je bez izgubljenog seta.

Beloruskinja je u trećem kolu Australijan opena nadigrala Elinu Svitolinu – 2:0 (6:0, 6:2). Tek nešto više od jednog časa bilo je potrebno Azarenki da eliminiše 17. nositeljku u Melburnu i zakaže obračun sa Barborom Krejčikovom, koja je obeležila minulu sezonu na WTA turu. Čehinja je dugo beležila impozantne rezultate u konkurenciji parova – osvajala Rolan Garos i Vimbldon, igrala polufinale US opena i finale Australijan opena – a u protekloj godini pokazala je da nije pretnja samo u dublu, nego i u singlu.

Izabrane vesti

Krejčikova je na dominantan način osvojila Rolan Garos u singlu, a potom je i u dubl konkurenciji sa Katarinom Sinijakovom podigla trofej u Gradu svetlosti. Rolan Garos postao je Krejčikova Garos, a Čehinja se vinula među najboljih pet na svetu. Duel Azarenke i Krejčikove biće jedan od derbija osmine finala Australijan opena, a beloruska teniserka će u taj meč ući osetno svežija, pošto nije igrala meč u tri seta i na terenu je provela sat vremena manje.

Počistila je Viktorija Azarenka ukrajinsku teniserku koja nikada u Melburnu nije dogurala dalje od četvrtfinala. Nije joj dala nikakvu šansu, u ranoj fazi oba seta oduzimala joj je servis, a potom je brejkove i materijalizovala. Ekspresno je Beloruskinja stigla do naredne runde, dok je Barbora Krejčikova posle velike bitke i preokreta izbacila Jelenu Ostapenko – 2:1 (2:6, 6:4, 6:4).

Krenula je Čehinja loše, kasnila je sa ulaskom u udarce, a ni servis je nije služio. Rezultiralo je to gubitkom servisa polovinom prvog seta. Ništa do sredine drugog seta nije polazilo za rukom šampionki Rolan Garosa, koja je prepustila rivalki još jedan servis u prvom, da bi joj u četvrtom gemu drugog seta još jednom zadrhtala ruka. Imala je Letonka vođstvo u setovima, 3:1 u drugom i servis… Skoro pa dobijen meč. Usledio je raspad.

Jelena Ostapenko nije potvrdila brejk, namirisala je krv Krejčikova i pritisnula je rivalku. U devetom gemu drugog seta ponov joj je oduzela sevis, izjednačila je rezultat i sa velikom energijom i samopouzdanjem ušla u set odluke. Brejk na samom startu bio je dovoljan Krejčikovoj da se plasira u osminu finala.

Paula Badosa (©Reuters)Paula Badosa (©Reuters)

Mučila se Čehinja, a mučila se i Paula Badosa, koja takođe spada među glavne favorite za osvajanje titule u Melburnu. Špankinja je posle dve ubedljive pobede prvi put na turniru zaigrala treći set i uspela je da savlada Martu Kostjuk – 2:1 (6:2, 5:7, 6:4).

Samim prolaskom u treće kolo je Paula Badosa ostvarila najbolji rezultat na Australijan openu i tu se nije zaustavila. Napravila je iskorak španska teniserka, ušla je u osminu finala, a tamo je čeka Medison Kiz, koja je bila bolja od kineske teniserka Vang - 2:1 (4:6, 6:3, 7:6),

U visokom procentu – za teniserke – osvajala je Badosa poene na prvi servis, a da ranije ne privede meč kraju koštao ju je drugi servis. Ulazila je Marta Kostjuk u polje, nije van osnovne linije čekala udarce i dobrim riternom je, ali i zahvaljujući greškama španske teniserke, uspela da napravi dva brejka u završnici drugog seta i poravna rezultat. U trećem je usledila razmena brejkova. Prva je poklekla Paula Badosa, ali joj se revanširala Ukrajinka. Pljuštali su brejkovi na obe strane, a osma nositeljka je iskoristila tek petu meč loptu.

AUSTRALIJAN OPEN – 3. KOLO

Azarenka (Belorusija) – Svitolina (Ukrajina) – 2:0 (6:0, 6:2)

Dijaz (Španija) – Pegula (SAD) – 0:2 (6:7, 2:6)

Krejčikova (Češka) – Ostapenko (Letonija) – 2:1 (2:6, 6:4, 6:4)

Kostjuk (Ukrajina) – Badosa (Španija) – 1:2 (2:6, 7:5, 4:6)

Kudermetova (Rusija) – Sakari (Grčka) – 0:2 (4:6, 1:6)

Kiz (SAD) – Vang (Kina) – 2:1 (4:6, 6:3, 7:6)


tagovi

Australijan openAustralijan open 2022WTAViktorija AzarenkaPaula BadosaBarbora Krejčikova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara