Balkanska osveta! Srbija u finalu ATP kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.01.20. | 08:10

Prvo je Lajović bio bolji od Hačanova, pa potom i Đoković u još jednom epskom meču od Medvedeva za pobedu pred hiljadama egzaltiranih navijača u Sidneju nad Rusijom i plasman u borbu za prestižnu, inaguralnu titulu

Srbija je (istorijski) prvi finalista ATP kupa! Naš tim je u Sidneju već nakon dva singla od predviđena tri meča savladala Rusiju i sutra će se u najvećem gradu najmanjeg kontinenta boriti za prestižnu titulu na inaguralnom takmičenju reprezentacija (tvrda podloga, nagradni fond 15 miliona dolara).

Dušan Lajović je napravio veliki posao pošto je u dva, istinski tesna seta savladao Karena Hačanova rezultatom 7:5 i 7:6 (1) ne dozvolivši snažnom Moskovljaninu niti jedan brejk! Naš as je odigrao kao i prethodnih dana majstorski, tvrdo i pametno nošen vatrenom podrškom iz hiljada grla naših navijača u Australiji. Orila se gotovo od prvog do poslednjeg poena pesma i podrška našim teniserima, ali ovaj put više u granicama pristojnog i sportskog nego na duelu sa Kanadom.

Izabrane vesti

Nakon što je Duci prosuo prvu krv sledio je duel dva prva rekete koji je završen u našu korist. Strašan je as Novak Đoković, iskusni fajter koji čini se prima sve više udaraca, posebno od predstavnika nadolazećeg teniskog establišmenta, ali ih i zadaje. I gotovo po pravilu njegov je poslednji i ubitačni.

Tako je bilo i rano jutros u Sidneju. Sa druge strane mreže je bio momak koji ga je savladao u njihova poslednja dva obračuna, Danil Medvedev. I ovaj put je dvometraš iz Moskve pružio sjajnu partiju i ponovo je namučio Đokovića koji je na kraju uyz mnogo muke slavio sa 6:1, 5:7 i 6:4 za plasman u finale. Novak još nije izgubio na ovom takmičenju i deluje da vuče srpski voz ka tituli.

Preostalo je još da se završi duel dublova da bi polufinale između Srbije i Rusije bilo i zvanično gotovo, a sutra naš tim u borbi za titulu očekuje bolji iz duela između Španije i Australije.

Ovim trijumfom Srbija se usput osvetila Rusiji za onaj težak poraz u četvrtfinalu Dejvis kupa iz novembra u Madridu. Veliko razočaranje i tuga zbog tadašnje propuštene velike prilike saršeno su kanalisani u pobedničku energiju.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara