(Reuters)
(Reuters)

Batler, Stiler, Balvin... Džet-set društvo videlo kopiju Agasija u liku Alkarasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 21:34

Španac treći put u četvrtfinalu Ju Es opena pre 21. godine

Ono što je Novak Đoković oduvek, to Karlos Alkaras postaje. Magnet za publiku. Privlačno dejstvo Španca primetno je i u Njujorku, mestu gde je prvi put postao gred slem šampion i gde jezdi ka novom naslovu, pošto je okupio mnoge poznate ličnosti iz ne samo sportskog sveta tokom meča osmine finala sa Mateom Arnaldijem, u kome je očitao lekciju perspektivnom Italijanu – 3:0.

Karlitosa su sa tribina stadiona „Artur Eš“ pratili, između ostalih, njegov sad već prijatelj, Džimi Batler, pošto as Majamija ne propušta teniske mečeve momka iz Mursije na Ju Es openu, kolumbijski pevač Džej Balvin, američki glumac Ben Stiler... Svi oni, kao i još dosta pripadnika džet-seta, ali i teniskih zaljubljenika svedočili su maltene rutinskom plasmanu u četvrtfinale turnira na kome brani trofej – 6:3, 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Trijumf možda nema posebnu vrednost, jer je ionako slovio za favorita, ali će se pamtiti po tome što je Karlos postao prvi igrač posle Andrea Agasija koji je stigao treći put u četvrtfinale Ju Es opena pre 21. godine. To je u Open eri (period od 1968. do danas) uradio samo Amerikanac i zato dostignuće Alkarasa dobija na značaju.

Što se meča tiče, Karlos je u prva dva seta kontrolisao dešavanja na terenu najvećeg teniskog stadiona na svetu, oba puta mu je po jedan brejk bio dovoljan da stekne prednost (u drugoj deonici još jedan dodao u poslednjem gemu), u trećem je imao manjih problem, ali čim je izgubio servis odmah se vratio i presudio momku kome je, očekivano, uzeo meru i aprilu, na domaćem terenu, na Čelendžeru u Mursiji.

Ono što malo može da brine Alkarasa jeste što su mu na poslednja dva meča procenti realizacije brejk šansi opali. Protiv Danijela Evansa u prethodnoj rundi propustio je čak 11 prilika da oduzme servis rivalu, a u sudaru sa dve godine starijim Italijanom sedam.

Opet, bilo je i to dovoljno da se nadmudrio Arnaldi, koji je u prošlom kolu napravio iznenađenjem eliminacijom Kamerona Nurija. Možda će u polufinale morati na još jednog Italijana, pod uslovom da tokom noći Janik Siner savlada Aleksandar Zvereva.



tagovi

TenisATPKarlos AlkarasUS openUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara