Boris Beker (©Reuters)
Boris Beker (©Reuters)

Beker novi trener Holgera Runea: Sviđaju mi se njegovi emotivni izlivi, već sam trenirao takvog igrača

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.10.23. | 15:50

Norvežanin je još kao dete dobijao savete od Nemca, a sada će i zvanično sarađivati

Posle Novaka Đokovića, sa kojim je sarađivao tri sezone, Boris Beker će trenirati Holgera Runea. Mladi Norvežanin je već pričao da je kao dečak dobijao savete od nekadašnjeg "broja jedan", a sada će i zvanično sarađivati.

Tokom Bekerovog nadzora Đoković je osvojio šest grend slemova i 14 mastersa, a među trofejima je i Rolan Garos iz 2016. godine, jedini grend slem na kojem Nemac nije uspeo da trijumfuje tokom svoje karijere.

Izabrane vesti

Svojim iskustvom i znanjem Beker će pokušati da unapredi 20-godišnjeg Runea, kojem je dosad najbolji učinak četvrto mesto na ATP listi, a trenutno je šesti. Na grend slemovima je najdalje stizao do četvrtfinala (dva puta na Rolan Garosu i jednom na Vimbldonu).

"Holger je neobrađeni dijamant koji treba polirati. Sviđaju mi se njegovi emotivni izlivi. Trenirao sam i pre takvog igrača, Novaka Đokovića, koji ponekad nije bio sasvim svoj na terenu. Ali to je dozvoljeno... Holger je jedan od najboljih mladih igrača na svetu i moja ambicija je da pronađem ono najbolje što može da pruži", izjavio je Beker za Eurosport.


tagovi

Boris BekerHolger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara