©AFP
©AFP

Beker: Pauza produžava karijeru najiskusnijima

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 08:45

"Profitiraće velika trojka, Rodžer, Novak i Rafa, pošto oni dobro znaju koliko su dobri i šta tačno da rade" smatra Nemac

Izabrane vesti

Legenda belog sporta i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker smatra da pauza u tenisu uzrokovana pandemijom virusa korona neće mnogo oštetiti one najbolje i najiskusnije. Šta više.

"Mislim da ova situacija nikako ne odgovara mladim teniserima, koji pokušavaju da dostignu najbolje." smatra čuveni Nemac, "Oni gube ovako na sticanju iskustva igranjem velikih mečeva, a vreme prolazi. Ako je neko pogođen pandemijom, onda je to ta grupa igrača. Profitiraće zato velika trojka, Rodžer, Novak i Rafa, pošto oni dobro znaju koliko su dobri i šta tačno da rade. Ne verujem da ćemo kod njih videti pad u formi, za razliku od njihovih mlađih kolega kojima verujem da će trebati više vremena da uhvate ritam"

Tenis je specifičan sport, naročito vrhunski, pre svega zato što se odvija na globalnom nivou te će i povratak "normalnom" igranju biti baš veliki izazov te postoji opcija da propadne cela ATP i WTA sezona. Popularni BB veruje da pauya ipak donosi dobro najiskusnijim igračicama i igračima, zato što su dobili vreme da se u potpunosti fizički oporave i odmore.

"Ako izgubimo celu godinu, mislim da to nije loše za one najiskusnije, pre svega mislim na Serenu Vilijams i Rodžera Federera. U tom slučaju, odmoriće se njihova izmučena tela i srediti povrede tako da se može reći da su dobili još jednu godinu karijere"

Još jedan bivši as, takođe i kratko vreme trener Novaka Đokovića, Tod Martin veruje da će po završetku pauze iskusni igrači bolje krenuti, pre svih Fedeks:

"Meni je Federer favorit kada bude krenulo takmičenje. On ima prirodan talenat i smatram da je najveći favorit za osvajanje velikih titula.", potvrdio je Amerikanac.


tagovi

Boris BekerRodžer FedererRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara