Foto: MN Press
Foto: MN Press

Beograd ponovo domaćin ATP turnira!

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.01.21. | 21:37

I to je zvanično objavljeno

Ponovo će se održavati ATP turnir u Beogradu. Kako je ATP zvanično objavio, ATP 250 turnir koji se obično igrao na šljaci u aprilu u Budimpešti, sada će se igrati u Beogradu od 2021. godine.

Direktor turnira biće Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića. Inače, Beograd je bio domaćin Srbija opena od 2009. do 2012. godine, a sada će se ponovo igrati na turniru u glavnom gradu Srbije. Na pomenutom Srbija openu, Đoković je dva puta osvajao titulu.

Izabrane vesti

Upravni odbor ATP je dao dozvolu za premeštanje turnira na šljaci koji se prošle sezone nije igrao zbog pandemije koronavirusa.

Turnir bi trebalo da se održi od 19. do 25. aprila ove godine, u Beogradu. Nema sumnje, čeka nas pravi spektakl. Beograd se vraća na tenisku mapu sveta kada su turniri u pitanju.

"Beograd je grad sporta i prirodno je da kao grad najboljeg tenisera sveta imamo prestižni teniski turnir", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da je još letos porodici Đoković najavio podršku u organizaciji turnira.

“Letos, kada je održan turnir na Novakovim terenima na Dorćolu pričao sam sa porodicom Ðoković i rekao im da će Beograd stati iza projekta međunarodnog teniskog turnira. Tako će i biti. Beograd će podržati organizaciju ovog teniskog turnira”, rekao je Vesić i dodao da je ponosan zato što će ovaj veliki sportski događaj biti u održan u Beogradu.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara