Mateo Beretini (©Reuters)
Mateo Beretini (©Reuters)

Beretini rastura i kad servis ne ide: Devet od devet pred prvi veliki derbi Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 14:08

Ilja Ivaška nije imao šanse. Nek se spremi Zverev

Gledali su svi u Cicipasa, Zvereva, Medvedeva, spekulisali ko bi, uz Rodžera Federera, možda mogao da izazove Novaka Đokovića na putu ka 20. grend slem tituli. Matea Beretinija malo ko je pominjao, ali 25-godišnji Rimljanin sam je sebe istakao kao ozbiljnog kandidata za plasman u finale iz donjeg dela kostura. U četvrtom kolu Vimbldona još jedna uverljiva partija i pobeda od 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 6:1 protiv Ilje Ivaške, 79. tenisera sveta.

Belorus nije imao šanse, iako ovog puta servis nije služio Beretinija kao što ume. Posle 60 asova u prva tri meča – po tome je najbolji u dosadašnjem toku turnira – danas samo sedam. Nimalo to nije uticalo na konačan rezultat, pošto je Italijan dobio 84 odsto poena pri svom servisu. U prvom setu Ivaška je osvojio samo četiri poena na servis Beretinija.

Izabrane vesti

Uspeo je doduše Ivaška da napravi brejk u drugom setu i tako Bereteniju uzme tek drugi servis-gem koji je ispustio na ovogodišnjem izdanju Vimbldona. Što samo govori u prilog tezi da Mateo zaista igra u formi koja obećava dobar plasman. Uostalom, Beretini je vlasnik i najjačeg servisa na turniru sa brzinom od 223 kilometara na sat. Treći set je bio formalnost, zgazio je Italijan rivala prepustivši mu samo gem.

(1,27) Zverev – Ože Alijasim (3,40)

Moraće tako i da nastavi ako želi u polufinale, jer bi u narednoj rundi trebalo da odmeri snage sa četvrtim nosiocem Aleksandrom Zverevim, koji takođe izgleda veoma dobro, s tim da će on prvo morati da izbaci Feliksa Ože-Alijasima.

A Zverev je, uz Đokovića, Medvedeva i baš Beretinija, jedini teniser koji je u sva tri grend slema ove sezone dobacio do druge nedelje takmičenja.

Biće to paklen meč. Beretini ove sezone na travi – devet mečeva i devet pobeda.

U ženskom singlu, drugi nosilac Arina Sabalenka opravdala je ulogu favorite protiv Elene Ribakine i pobedom od 6:3, 4:6, 6:3 zakazala duel sa Ons Žabur. Tunišanka je iznenadila Igu Svjontek pobedom od 5:7, 6:1, 6:2. Njena treća uzastopna nad bivšim šampionkama grend slem turnira. Žaburova je naime prvo eliminisala Venus Vilijams, a posle i Garbine Muguruzu pa je tako postala prva Arapkinja u četvrtfinalu Vimbldona još od 1974. godine.


tagovi

Mateo BeretiniVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara