Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Beton je Danilovo igralište, francuska senzacija posle Đerea i Runea otišla među najboljih 16!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 13:18

Medvedev popravio prošlogodišnji plasman iz Melburna, Mladi Francuz Kazo preko još jednog nosioca do osmine finala

Ako se u drugoj rundi Australijan opena protiv Emila Rusuvorija mučio i izgarao, već u trećoj videli smo Danila Medvedeva kojem je betonska podloga druga kuća, Medvedeva koji je za nešto više od dva sata igre počistio Feliksa Ože Aljasima zadržavši maksimalan učinak u međusobnih okršajima protiv Kanađanina, 7/7 - 0:3 (3:6, 4:6, 3:6).

Bila je to šetnja trećeg tenisra planete, a staza podmazana silnim greškama Ože Aljasima koji je poklonio čak 42 poena rivalu. Tako je Medvedevu utaban put ka 53. grend slem pobedi na betonu od 2017. godine. Identičan broj u istom periodu ima Rafael Nadal, dok je bolji jedino Novak Đoković sa 61.

Izabrane vesti

Pomerio je Medvedev letvicu u odnosu na prošlogodišnji Australijan open kada ga je u trećoj rundi izbacio Sebastijan Korda. Naredni rival biće mu Nuno Boržes, prvi Portugalac u Open eri koji se domogao osmine finala u Melburnu. Ogroman podvig napravio je momak sa Pirinejskog poluostrva pošto je nakon izgubljenog prvog seta uspeo da napravi preokret protiv Grigora Dimitrova, po formi gledano, jednog od najboljih tenisera planete u završnici 2023. godine i početka 2024.

U duelu dvojice visoko pozicioniranih tenisera ATP liste Kamerona Norija i Kaspera Ruda, pobedu je odneo onaj slabije rangirani. Britanac i trenutno 22. teniser sveta srušio je Norvežanina u četiri seta za 186 minuta igre - 3:1 (6:4, 6:7, 6:4, 6:3). Nakon što je pobedio u taj-brejku drugog seta i došao do izjednačenja zaličilo je da bi Rud možda mogao da izjednači najbolji plasman u Australiji (iz 2021. godine), ali je 11. igrač sveta prilično glatko izgubio naredna dva seta.

Senzacija ovogodišnjeg Australijan opena Artur Kazo nastavio je da oduševljava i nakon što je eliminisao Lasla Đerea, te osmog tenisera sveta Holgera Runea, došao je Francuz i do osmine finala porazivši 28. nosica Talona Grikspora - 3:0 (6:3, 6:3, 6:1).

Ne samo da je sa turnira izbacio 91 mesto bolje rangiranog igrača (Kazo 122, Grikspor 31), već je to uradio prilično dominantno, za samo 108 minuta! Tako je Kazo postao prvi vajld kard teniser od 2012. godine koji je stigao među 16 najboljih u Melburnu. Pre njega je to učinio Lejton Hjuit, a ako ne računamo Australijance, poslednji kome je pomenuti podvig pošao za rukom bio je Mats Vilander 1994. godine.

Interesantno, počeo je turnir kao 122. na svetu, a završiće ga duboko u top 100!. Već sada mu je projektovani rang 83. mesto, a ukoliko prođe narednu prepreku u vidu Huberta Hurkača, Kazo bi mogao i do najboljih 60.


tagovi

Danil MedvedevAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara