Beton u Njujorku je savršen za Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 05:56

Rus od osam četvrtfinala na grend slemovima polovinu ostvario na US openu

Set fore protivniku, pa dokaz zbog čega je bio šampion pre dve godine. Malo koji turnir pogoduje Danilu Medvedevu kao US open. Na njemu je ostvario najveći uspeh u karijeri, na njemu je opet među osam najboljih, jer je preokretom nad Aleksom de Minaurom obezbedio plasman u četvrtfinale sa 3:1 (2:6, 6:4, 6:1, 6:2).

Ovo je četvrti put u poslednjih pet godina da je Rus u četvrtfinalu završnog grend slema sezone. Od osam četvrtfinala na najvećim turnirima polovini ima u Njujorku, još dvaput je bio na toj stepenici u Melburnu, a po jednom u Parizu i na Vimbldonu. Ono što bi moglo da ga raduje jeste što skoro uvek prođe, pošto je iz sedam pokušaja čak šest puta otišao u polufinale. Sad ga na tom putu čeka Andrej Rubljov, u susretu u kome će na talonu biti u kumovske veze, jer je Rubljov krstio njegovu ćerku Alisu.

Izabrane vesti

Da bi zakazao ruski derbi u Sjedinjenim Američkim Državama Danil je morao da se revanšira De Minauru za dva vezana poraza, u Parizu prošle i Torontu ovde godine. Mada, čak i kad je izgubio prvi set, videlo se da je bolji. Posebno na betonu, pošto je na toj podlozi u 2023. zabeležio 36 pobeda i samo pet poraza. Ni na šljaci, ni na travi, niti na betonu u prethodnim sezonama nema takav procenat uspešnosti (87,8 odsto).

Ima i do povezanosti sa publikom, jer se dva dana ranije žalio na navijača koji ga je neprestano ometao povicima „Vamos, vamos“, u pauzama između prvog i drugog servisa. Protiv Australijanca takvih aluzija na aktuelnog osvajača pehara, Karlosa Alkarasa, nije bilo, što je posebno obradovalo Medvedeva.

„Ovoga puta se niko nije drao između prvog i drugog servisa. Zato, hvala! Ne znam u čemu je razlika u odnosu na meč sa Baesom, ali ovo je bilo poštovanje oba tenisera. Nadam se da će ovakva publika biti na tribinama kad se budem sastao sa Rubljovim“, rekao je Medvedev.

Ujedno, Rus je pobedom nad Australijancem obezbedio plasman na završni masters sezone. Prethodno su to uradili Karlos Alkaras i Novak Đoković, a borba za preostalih pet mesta će biti žestoka.



tagovi

Danil MedvedevUS openUS Open 2023TenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara