Karen Hačanov (Reuters)
Karen Hačanov (Reuters)

Bez milosti! Hačanov izgubio samo dva poena u setu i ponizio Japanca sa 14 vezanih gemova

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 07:04

U trećem setu Nišioka uspeo da dođe do taj-brejka i tako donekle popravi utisak

Setimo se izjave Pepa Gvardiole nakon što je njegov Mančester Siti pre par godina pregazio Barton u Liga kupu sa 9:0, pa je španski stručnjak opravdao maltretiranje trećeligaša rečima da “treba ispoštovati protivnika i igrati maksimalno do kraja“.

Mogao bi Gvardiolin stav da se primeni i na druge sportove, konkretno tenis i okršaj Karena Hačanova sa Jošihitom Nišiokom u osmini finala Australijan opena. Odavno na jednom grend slem turniru nije viđena tolika razlika u nivou tenisa, bar ne u duelu tenisera koje na ATP listi rzdvaja samo 13 pozicija. Rus je 20. na svetu, Nišioka 33, ali se prema viđenom u prva dva i na startu trećeg seta dobio dojam da kiborg mešavina Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala igra protiv polu-profesionalca - 0:3 (0:6, 0:6, 6:7).

Izabrane vesti

Zvuči neverovatno, ali Hačanov je osvojio prvih 14 gemova! Razume se, prva dva seta dobio je sa nulom, a za to mu je bilo dovoljno svega 46 minuta. Pritom je u vodnom periodu igre dozvolio rivalu 11 poena, a u drugom samo dva! Hačanov je osvojio 24 od 26 poena. Nije imao milosti i postavio je Japanca na teniski stub srama i priredio mu verovatno najteže trenutke u profesionalnoj karijeri.

Početkom trećeg seta, počeo je Nišioka da pokazuje znake otpora, imao je i brejk šansu u prvom gemu, ali je Hačanov nastavio da niže gemove. Poveo je sa 2:0 i poen ga je delio (imao prednost 30:40 na svoj servis) od 15. uzastopnog gema. Da je uzeo i taj, ko zna šta bi se posle desilo, da li bi Japanac uopšte i osvojio gem do kraja.

Ovako je koliko-toliko uspeo da pobegne sa giljotine apsolutnog poniženja. Kada je u trećem gemu trećeg seta napravio brejk, osvojio prvi gem i upisao se na semafor, publika u Džon Kejn areni je podivljala od oduševljenja udahnuvši tako Japancu energiju uz koju je uspeo da set dovede do taj-brejka. Trajao je odlučujući set 73 minuta, gotovo pola sata više nego prva dva zajedno. Imao je u taj-brejku prednost 4:3 (bez mini brejka), a onda je Hačanov vezao četiri poena i zakazao četvrtfinale sa boljim iz duela Hubert Hurkač - Sebastijan Korda.



tagovi

Karen Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara