Blato sa neba: Kiša ponovo pomerila mečeve Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 11:49

Otkazani praktično svi današnji dublovi, pa i dva susreta srpskih tenisera

Neverovatne vremenske prilike nastavljaju da vraćaju Australijancima milo za drago. Priroda koju već više od dva veka crpe kao da imaju čime da je zamene, prvo je na ljudsku bahatost odgovorila vatrom, pa poplavin kišama, onda jučerašnjim orkanskim vetrom, a sada i blatnjavim (bukvalno!) padavinama. Još samo žabe da počnu da padaju s neba pa da sve bude kao u najgorim proročanstvima o kraju sveta.

ATP DUBL - ŽREB

Izabrane vesti

U svakom slučaju, to je uticalo između ostalog i na današnji raspored mečeva na Australijan openu, a ispaštaju dublovi pošto su praktično svi pomereni za sutra. Razlog za to je što jednostavno nema dovoljno ljudstva koje bi ispralo blato sa terena bez krovova.

Među odloženima je i susret našeg dubla koji čine Dušan Lajović i Nikola Ćaćić. Njih dvojica se u prvom kolu ukrštaju sa 15. nosiocima, argentinsko-francuskom kombinacijom Maksimo Gonzaleds - Fabris Marten. Ako ste bacili pogled na kvote za ovaj meč, 3,20 na srpski par bi mogao da vas obeshrabri, a nama baš deluje kao odlilčna prilika. Naime, Ćaćić i Lajović su pred Australijan open proveli više od dve sedmnice zajedno pre i tokom ATP kupa i za to vreme su osetli da bi mogli nešto da urade i na ovom grend slemu. Protivnici nisu nesavladivi, daleko od toga... Pobednici ovog susreta idu na Finca Kotinenta i Nemca Štrufa.

WTA DUBL - ŽREB

Ukoliko Lajović i Ćaćić izgube, Srbija neće imati više predstavnike u muškom dublu pošto su dan ranije, na početku takmičenja ispali Miomir Kecmanović u paru sa Norvežaninom Kasperom Rudom i Laslo Đere sa Italijanom Markom Čekinatom. Za njih dvojicu ovaj Australijan open je neslavno završen pošto su prethodno zaustavljeni i u prvom kolu singla.

Pored njih dvojice i dve srpske teniserke su trebalo da izađu danas na teren, ali im se nije dalo da se bore jedan protiv druge. Naime Aleksandra Krunić je u kombinaciji sa Ukrajinkom Katerinom Bondarenko trebala da se sastane sa Ninom Stojanović i Hrvaticom Darijom Jurak. Ovde se, zbog izjednačenosti kvaliteta očekuje teška borba. Pobednice u drugom kolu idu na domaći par Ingls-Mekfi.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara