Milan Borjan (©Reuters)
Milan Borjan (©Reuters)

Borjan vadio loptu iz mreže, Larin ukrao Americi prvi trijumf (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 04:03

Remi u derbiju kola po ukusu Meksikanaca

Pokušavaju u Americi da se prisete kada su poslednji put kvalifikacije za Mundijal startovali ovako neubedljivo, sa dva remija. Nisu odavno, ali ne brine ih to previše. Nisu ni drugi odmakli. Izuzetak je samo Meksiko.

Tri mesta vode direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, još jedno kroz doigravanje. Kvalifikacije nisu mnogo odmakle - odigrana samo dva kola - ali Meksiko se izdvojio. Šepuri se na čelu tabele, a da se još komotnije oseća doprineo je remi Amerike i Kanade u derbiju kola - 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Mreža gola koji brani Milan Borjan opet nije mirovala. Tresla se koliko i protiv Hondurasa - jedanput. A, Kanada je ostvarila identičan rezultat. Da sve bude zanimljivije postarao se Kajl Larin. Napadač Bešiktaša sejao je strah minule sezone u šampionatu Turske, sada to čini i u dresu nacionalnog tima. 

Na otvaranju kvalifikacija Kajl Larin je pogodio metu. Izvadio je Kanadu iz neugodne pozicije, sprečio je da dođe do prvog poraza. Isto je učinio i protiv Amerike. Izrasta u heroja kanadske reprezentacije, za njega se može vezati ona “spas u poslednji čas”. Dve utakmice u nizu pruža ruku spasa saigračima. 

Neopreznost, gubitak poseda na svojoj polovini i munjevita kontra Amerike početkom drugog poluvremena u potpunosti su primorali Kanadu da sve karte baci na napad i učini dvoboj interesantnijim. Lako se selekcija Amerike transformiše, živi od tranzicije i ukradenih lopti na sredini.  

Glatko je klizila lopta u napadu, od noge do noge, bez nepotrebnog komplikovanja. Entoni Robinson je uposlio Brendena Eronsona, a vezista Salcburga nije imao težak zadatak. Milan Borjan bačen je na kolena, bilo je potrebno samo sprovesti loptu u nebranjenu mrežu. Nije golman Crvene zvezde mogao mnogo toga da učini, ostao je na “ničijoj zemlji”. 

Ipak, nije Kanada dugo čekala da uzvrati. Supersonični bek minhenskog Bajerna Alfonso Dejvis probio je po bok, stuštio se ka golu i poslao idealnu loptu u peterac. Na drugoj stativi čekao je Kajl Larin.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (SEVERNA AMERIKA) – 2. KOLO

Nedelja

Jamajka - Panama 0:3 (0:2)

/Andrade 14, Blekburn 39, Votermen 82/

Ponedeljak

Kostarika - Meksiko 0:1 (0:1)

/Pineda 45+1pen/

El Salvador - Honduras 0:0

SAD - Kanada 1:1 (0:0)

/Eronson 56 - Larin 62/



tagovi

Milan BorjanReprezentacija Kanadereprezentacija SADkvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara