""
""

Bravo, Serena! Učinila si da ženski tenis postane dosadan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.15. | 16:35

Ovo je američkoj teniserki 21. grend slem titula u singlu, a šesta na vimbldonskoj travi. Amerikanki sada nedostaje još jedan grend slem trofej da dostigne najbolju svih vremena u singlu, Nemicu Štefi Graf

Dilema, ko je najbolja svetska teniserka u poslednjih 20 godina, ako je i bila, više ne postoji. Amerikanka Serena Vilijams osvojila je Vimbldon šesti put u karijeri, a u finalu na centralnom terenu londonskog kompleksa pobedila je Špankinju Garbin Muguruzu sa 6:4, 6:4.

Izabrane vesti

Mlađoj od sestara Vilijams ovo četvrta uzastopna grend slem titula, a seriju je počela prošle godine na Ju Es Openu u Njujorku.

Ujedno, ovo je američkoj teniserki 21. grend slem titula u singlu, a šesta na vimbldonskoj travi. Kada se na to dodaju još i grend slem trofeji u dublu, a njih ima 14, onda je jasno otkud i konstatacija sa početka teksta. Amerikanki sada nedostaje još jedan grend slem trofej da dostigne najbolju svih vremena, Nemicu Štefi Graf.

Muguruza, debitantkinja u ovako važnim mečevima, igrala je hrabro, svakako najbolje što je mogla u ovom trenutku. Uostalom, plasman u finale Vimbldona dobar je dokaz da trenutno igra u životnoj formi.

Na njenu, a i žalost dela publike i teniske javnosti, danas je to bilo dovoljno da samo na momente, pre svega u prvom setu, napravi neki problem fantastičnoj Amerikanki.

Amerikanka se malo opustila u finišu, dozvolila je Muguruzi da napravi dva uzastopna brejka i smanji na 5:4. Ipak, kada je bilo važno, odnosno najteže pokazala zašto je najbolja na svetu i ribrejkom došla do nove titule.

Ovo je, inače, bio četvrti duel Vilijams i Muguruze, američka teniserka upisala je treću pobedu, a pre Londona, ove godine njih dve su igrale i na Australijan openu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VimbldonŠpanijaSerena VilijamsGabrine Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara