©Reuters
©Reuters

Burno u Sinsinatiju: Zverev od 1:4 u trećem setu do pobede, Medvedev šutirao kameru i pretio tužbom

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 04:48

U borbi za trofej u Sinsinatiju Nemac će igrati sa Andrejom Rubljovim - 6:4, 3:6, 7:6(4)

Ništa manje nismo ni očekivali. Posle velike borbe, sjajnog tenisa i prilično dramatične završnice, nemački teniser Aleksander Zverev eliminisao je Stefanosa Cicipasa i zakazao borbu za trofej u Sinsinatiju sa Andrejom Rubljovim - 6:4, 3:6, 7:6(4).

Meč je dva sata i 34 minuta, od čega treći, odlučujući čak 70 minuta. Na kraju, presudila je nešto veća mirnoća Aleksandra Zvereva, koji je u trećem setu gubio sa 1:4, ali je sa dva brejka uspeo u potpunosti da se vrati u meč i na kraju ga prelomi u svoju korist.

Izabrane vesti

Dvojica vrsnih tenisera su imala svoje periode kvalitetne igre. Zverev je vrebao Cicipasovu grešku u prvom setu i dočekao je u petom gemu, kada je poveo sa 3:2 i potom sačuvao mirnoću na svom servisu.

U drugom setu je Grk bio taj koji je iskazao svu snagu svog karaktera. Ikao je odmah izgubio brejk, uspeo je da napravi dva vezana sredinom seta, dođe do kapitalnih 4:2 i na siguran način stigne do izjednačenja u setovima.

U toj psihološkoj klackalici delovalo je da će Zverev izgubiti bitku, ali se Nemac još jednom izdigao iz pepela i na izuzetan način stigao do finala.

U drugom polufinalu umalo je izbio ozbiljan skandal, nakon što je u trećem gemu drugog seta Danil Medvedev naleteo na kameru i umalo se oziljno povredio. Drugi reket sveta je vodio sa 1:0 u setovima, ali ga je ta situacija potpuno poremetila. Posle žučne rasprave sa sudijom, zbog mesta na kojem stoji kamera, zapretio je čak i tužbom, jer je umalo slomio ruku. Na kraju je nogom i šutno kameru, što ga je potpuno dekocentrisalo.

Njegov sunarodnik Andrej Rubljov je maksimalno iskoristio, došao do preokreta, prvog slavlja u međusobnim mečevima i tek drugog masters finala.

Veliko finala je zakazano za večeras od 22.30 po našem vremenu.



tagovi

ATP SinsinatiAleksander ZverevAndrej RubljovDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara