(©AFP)
(©AFP)

Četiri asa na Olimpu

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 10:57

Đere, Ćorić, Krajinović i Džumhur danas na Istočnoevropskom šampionatu naše su sigurizze

Teniska sezona i dalje ne počinje, iako se planira da krene narednog meseca, prvo žene na Siciliji, tj. u Palermu 3. avgusta, pa potom 11 dana kasnije Vašington za muškarce. Naravno, ako sve bude kako je planirano, mada su sve jače indicije da će ceo deo sezone u Svernoj Americi definitivno biti otkazan, uključujući Sinsinati masters i US open.

I dok se "zvanični" beli sport i dalje muči i trudi, onaj nezvanični već više od mesec dana funkcioniše. I dokazuje da se može igrati i u pandemijskim uslovima. Pa tako i u Beogradu iz dan u dan se već nekolio sedmica igraju mečevi. Prvo na Adria touru, pa potom i na mamutskom Istočnoevropskom šampionatu u organizaciji Janka Tipsarevića i njegove akademije na Olimpu kojii dalje traje.

Izabrane vesti

Na Zvezdari je danas tako predviđeno četiri meča muškaraca, sa četiri velika asa počev od 11.30 kada je najavljen meč našeg reprezentativca, Lasla Đerea koji i dalje traži formu sa početka prošle godine. Podmukla bolest ga je minule jeseni zaustavila, da bi potom usledio prekid zbog virusa korona. Momak iz Sente sada polako vraća nazad igru i samopouzdanje, ali je bez sumnje ovde veliki favorit protiv malo poznatog bosanskohercegovačkog igrača, Aziza Kijametovića. Ovo je prva od četiri sigurizze.

Nakon njih dvojice rekete ukrštaju Borna Ćorić i Aleksandar Lazarov. Hrvatski as se oporavio nedavno od korone i evo ga već u Beogradu da se oproba na ovdašnjim tvrdim terenima spremajući se za eventualni nastavak sezone u Njujorku. Bilo kako bilo, momak iz Zagreba je takođe apsolutni favorit protiv 539. igrača na ATP listi.

Ni Filip Krajinović ne bi trebalo da ima velikih problema, mada njegov rival i nije potpuno nepoznat, naročito u regionu. U pitanju je iskusni 32-godišnji Sarajlija Aldin Setkić, nekada 165, a trenutno 487. teniser sveta. Mogao bi da namuči našeg Somborca, ali teško će do iznenađenja.

Za kraj današnjeg programa ujedno i završetak našeg niza od četiri sigurizze pošto će mladi 21-godišnji Turčin, Ergi Kirkin teško se izboriti sa još jednim Sarajlijom, koji pak poslednjih godina živi i trenira u Beogradu, Damirom Džumhurom. Naravno, tipujemo na pobedu 107. reket sveta.


tagovi

bet analizaJanko Tipsarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara