Foto: Reuters
Foto: Reuters

Cicipas krenuo sporo, pa samleo Rubljeva za polufinale Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.20. | 18:14

Na kraju - 3:0

Nisu dobro izgledale stvari po Stefanosa Cicipasa u prvom setu, imao je zaostatak od 3:5 u gemovima, ali je u tom momentu krenuo da igra i do kraja relativno lako, lakše nego što se očekivalo, uspeo da nadigra Andreja Rubljeva sa 3:0 u setovima - 7:5, 6:2, 6:3.

Presudan je bio taj prvi set u kom je Cicipas speo da preokrene i da posle 49 dugih minuta borbe uspe da prelomi veoma raspoloženog Rubljeva koji je potom pao u nastavku meča.

Izabrane vesti

Grk je na iskustvo pojačao ritam, osetio je momenat i to se videlo u drugom i trećem setu. Rubljev je pao, a Cicipas podigao ritam i tako se plasirao u prvo polufinale na Rolan Garosu. Rubljev nikada nije igrao polufinale na grend slemu i moraće još da sačeka.

Cicipas će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Karenjo Busta. Demonstrirao je Grk snagu protiv Rubljeva.

Cicipas je dobro servirao i rutinski je dobio drugi i treći set, a Rubljev je barem igrom u prvom setu zaslužio da ga dobije. I da se to dogodilo bilo bi uzbudljivije, ali ovako je Cicipas lagano odradio posao i ubrzao momenat kada ćemo na delu gledati Novaka Đokovića.

Grkje imao isti procenat ubačenih prvih servisa kao i Rubljev (64%), ali je dobijao te poene u značajno većem procentu (80% naspram 66% Rubljeva), tako da ga je to poguralo ka polufinalu Rolan Garosa.

Videćemo da li će Cicipas u borbi za finale igrati protiv Đokovića ili Karenja Buste.

ROLAN GAROS - ČETVRTFINALE

Sreda

Cicipas - Rubljev 3:0 (7:5, 6:2, 6:3)

16.35: (1,05) Đoković - Karenjo Busta (7,70)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Stefanos CicipasAndrej RubljovRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara