Stefanos Cicipas (©AFP)
Stefanos Cicipas (©AFP)

Cicipas u finalu turnira u Astani, čeka Đokovića ili Medvedeva

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.10.22. | 14:36

Grčki teniser u tri seta savladao Andreja Rubljova

Poznat je prvi finalista ATP turnira u Astani. Stefanos Cicipas je posle 130 minuta borbe savladao Andreja Rubljova i zakazao megdan u borbi za trofej sa boljim iz duela Novak Đoković - Danil Medvedev. Grčki teniser je uzeo brejk u osmom gemu trećeg seta, došao u poziciju da servira za pobedu i iskoristio je - 2:1 (4:6, 6:4, 6:3).

Nijanse su na kraju odlučivale. Stefanos je imao četiri vinera više (20:16), oba tenisera napravila su jednak broj neiznuđenih grečaka (10), kao i po sedam asova.

Izabrane vesti

Šesti reket sveta je loše otvorio duel, pošto je Rus stigao do brejka već u prvom gemu. Čuvao je prednost i došao u priliku da servira za prednost u setovima. Na kraju unovčio prvu set loptu.

U drugom setu je Rubljov propustio priliku da oduzme servis protivniku u trećem gemu. U nastavku su oba tenisera vrlo dobro servirala, da bi Cicipas podigao broj obrtaja pri prednosti 5:4, poveo sa 40:15 na servis protivnika i iskoristio prvu brejk loptu da poravna u setovima.

Sredinom trećeg seta se povela velika borba. Dve brejk lopte je propustio Rubljov u petom gemu. Tu priliku Cicipas je iskoristio u osmom i došao do ključne prednosti koju je odmah pretvorio u trijumf.


tagovi

Stefanos CicipasAndrej RubljovAstana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara