""
""

Crne noći srpskog tenisa: Ispadoše Ziki i Novak

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.08.16. | 03:13

Kraj i za srpski dubl na Olimpijskim igrama, a bio nam je otvoren put do polufuinala...

Ispadosmo i u dublu! Dve crne noći za srpski tenis u Rio de Žaneiru. Posle senzacionalne eliminaicije Novaka Đokovića u singlu, najbolji reket sveta, jednostavno, nije stigao da se oporavi od šoka, pa je u paru sa Nenadom Zimonjićem poražen od brazilske kombinacije Marselo Melo/Bruno Soareš 0:2 (4:6, 4:6).

Posle sat i 40 minuta igre, naš par je morao da stisne ruku boljem od sebe i tako ostao bez šanse da se primakne borbi za medalju. A put je bio baš prohodan, pošto pobednik ovog para ide na Rumune Florijana Mergeu i Horijana Tekaua.

Izabrane vesti

Srpski tim je pravio učestalije greške, u prvom setu na servis Nenada Zimonjića, pri rezultatu 2:2, Brazilci su nam oduzeli servis i manje-više rutinski uspeli da privedu prvi set kraju. U drugom se vodila izjednačena borba do 3:3, posle čega smo videli po brejk na obe strane, da bi na servis Novaka Đokovića domaći dubl stekao prednost 5:4 i na servis Mela uspeo da slavi, iako je naša kombinacije spasla dve meč lopte. Treću nije mogla.

Jedinu utehu srpski tenis u Riju može da pronađe u mešovitom dublu, pošto su se Nenad Zimonjić i Ana Ivanović prijavilii za olimpijski turnir koji počinje u utorak

(FOTO: MN Press)


tagovi

rio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Olimpijske igreNovak ĐokovićNenad Zimonjićdubl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara