""
""

Dalje nećeš moći! Mari stigao do Đokovića, a svi znamo šta ga čeka u finalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.15. | 09:22

Britanac preskočio Rodžera Federera na drugom mestu ATP liste, ali protiv Novaka ima osam vezanih poraza, pa Srbin ima lepu priliku da osvoji četvrti Rodžers kup i sedmi trofej u sezoni (21.05)

Novak Đoković protiv Endija Marija. Za još jednu krunu, ovoga puta vladara Kanade, ali i za sedmi veliki trofej u kolekciji Srbina od početka sezone. Naš as je u subotu veče lako završio posao sa Francuzem Žeremijem Šardijem, a onda sačekao da njegov prijatelj iz detinjstva i već dve godne redovna mušterija na isti način dobije meč protiv Keija Nišikorija rezultatom 2:0 (6:3, 6:0) i tako se plasira u završnu borbu Rodžers kupa (21.05, TV Sportklub), turnira koji je naš as osvajao tri puta.

Nole je stručnjak za turnire Masters serije, protiv Šardija je zabeležio 30. vezanu pobedu i već je ove sezone osvajao titule u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Rimu. U finalu Montreala ima šansu da podeblja učinak i stavi na glavu sedmu krunu od početka godine, jer je prethodno podizao gren slem pehare na Australijan openu i Vimbldonu. Taj fantastičan niz nedvosmisleno stavlja Đokovića u ulogu favorita, što se može viditi na osnovu kvota Kladionice MOZZART, a još kad se tome doda učinak u međusobnim duelima sa Škotom jasno je da Mari nema baš čemu da se nada, iako je u Kanadi sve rivale dobio bez izgubljenog seta.

Izabrane vesti

Za sve druge možda ima rešenje, kao i za Japanca Nišikorija, ali kad je preko puta njega Novak Đoković jednostavno potone. Dokaz za to su rezultati u ovogodišnjim duelima. Igrali su četiri puta i sve je dobio Srbin. U finalu Melburna 3:1, u polufinalu Indijan Vels 2:0, u finalu Majamija 2:1 i u polufinalu Rolan Garosa ubedljivih 3:1. Na ova četiri valjda dodati i četiri iz prethodne sezone, što znači da Britanac ima osam vezanih poraza od Đokovića, koga je u 27 međusobnih mečeva dobio tek osam puta.

Jedino što mu niko ne može osporiti je činjenica da se pobedom nad Nišikorijem probio na drugo mesto ATP liste odakle je svrgnuo Rodžera Federera. Ispred njega je, naravno, Novak Đoković, koga je poslednji oput savladao još 7. jula 2013. na Vimbldonu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rodžers kupNovak ĐokovićMontrealEndi MariATP listaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara