Danas Lajović, sutra Kecmanović

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.19. | 09:47

Dvojica srpskih tenisera igraju 2. kolo ATP Turnir u Moskvi

Ne može bez Srba na ATP turniru u Moskvi. Danas Dušan Lajović, sutra Miomir Kecmanović.

Dušan Lajović danas igra drugo kolo prestižnog turnira u glavnom gradu Rusije, gde mu je rival Lukaš Rosol, kvalifikant iz Češke (15.00).

Izabrane vesti

Lajović je kao četvrti nosilac na startu bio slobodan, dok je njegov protivnik bio uspešniji od Argentinca Huana Londere. Ipak, o kakvoj je razlici među reputacijom reč, najbolje ilustruje podatak da je Srbin prethodno igrao na Mastersu u Šangaju, gde je završio učešće u prvom kolu, dok je Rosol za to vreme eliminisan u prvoj rundi takmičenja na čelendžeru u Francuskoj.

Do sada su se Srbin i Čeh sastali dva puta i oba puta je slavio Rosol. Najpre 2014. na Indijan Velsu, a potom i naredne godine u Budimpešti. Lukaš ima 34 godine i trenutno je 152. igrač planete, a Lajović ima pet godina manje i na ATP listi zauzima 32. poziciju. Dakle, idealna prilika da Dušan popravi skor.

Na teren će danas i vremešni Andreas Sepi, koji je u top 20 igrača sveta poslednji put bio 2013. godine. Italijan je u prvom kolu ATP-a u Moskvi savladao Čileanca Kristijana Garina spasivši dve meč lopte. U drugom ga čeka Španac Robert Karbaljes Baena, trenutno okruglo osamdeseti na listi najboljih, dok je italijanski veteran nešto bolje plasiran i trenutno je na 72. mestu. Bez obzira što nijedan od njih, pogotovo Sepi, nisu mladići, ovo će im biti prvi susret na Turu.

ATP turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 922.250 dolara, a šampionu će pripasti ček na 144.830 i 250 ATP poena.

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara