Holger Rune (©Reuters)
Holger Rune (©Reuters)

Danski biser izbacio Rubljova i zakazao duel sa Alkarasom

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 17:11

Sedmi nosilac ispao za manje od sat i po, Ože Alijasim stavio tačku na karijeru Žila Simona

Nije čudo, ali definitivno nije ni rezultat koji je unapred mogao da se očekuje. Dansko tenisko čudo Holger Rune izbacio je sedmog nosioca Andreja Rubljova u osmini finala Mastersa u Parizu. Meč je završen za manje od sat i po vremena, Rune je bio u kontroli susreta od početka do kraja i zakazao duel sa prvim na svetu Karlosom Alkarasom – 6:4, 7:5.

Danac je nedavno u Stokholmu osvojio svoj drugi ATP trofej u karijeri, a sa Špancem se dosad sastao samo jednom i to u finalu Next Gen turnira koji je dobio Alkaras. Biće to prvi duel tinejdžera u jednom meču turnira iz serije 1000 još od susreta Novaka Đokovića i Endija Marija u Majamiju davne 2007. godine.

Izabrane vesti

Rune je protiv Rubljova stigao ujedno i do 16. pobede u poslednjih 18 mečeva. Kvalitet njegovog tenisa rapidno se diže i nije apsolutno nikakvo čudo što je trenutno 18. igrač na planeti.

Bio je Rubljov ravnopravan protivnik u oba seta, ali su ga bukvalno dva trenutka pada koncentracije koštala prolaza dalje. Prvi se dogodio već u trećem gemu kada je Rune iskoristio drugu brejk šansu posle ozbiljnog nadmudrivanja. Danac je u narednom gemu istrpeo i preživeo pravu baražnu paljbu Rusa koji je imao dve šanse da uzvrati istom merom, ali nije uspeo. Od tog momenta Rune je do kraja odigrao gotovo bez greške i završio prvi set novim brejkom, iz trećeg pokušaja.

U nastavku meča obojica su čvrsto držali svoj servis sve do jedanaestog gema, kada je Rune bez izgubljenog poena uzeo servis Rubljovu i praktično uzeo pobedu koju je overio na svoj servis.

Nešto duže trajao je susret Žila Simona i Feliksa Ožea Alijasima koji je Kanađanin takođe dobio sa 2:0 i četiri izgubljena gema (6:1, 6:3). Ovim porazom Simon je stavio tačku na prebogatu karijeru koja je trajala punih 20 godina u kojim je osvojio 14 trofeja. Odigrao je gotovo 900 mečeva.

Nije se očekivalo da Simon može da preskoči Alijasima, pa je tako samo bilo pitanje kojim će rezultatom susret da se završi. Prekaljeni Francuz pružio je nešto jači otpor u drugom setu koji je trajao nepun sat, ali nije mogao da izbegne poraz.

Svakako, pobedom nad Tejlorom Fricom i Endijem Marijem, Simon je na lep način stavio tačku na lepu i uspešnu karijeru. Alijasim je nastavio da diže formu u finišu sezone i stigao do 15. vezane pobede. U četvrtfinalu protivnik će mu biti Frensis Tijafo.



tagovi

Feliks Ože AlijasimŽil SimonHolger RuneAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara