Novak u Dubaiju (© Reuters)
Novak u Dubaiju (© Reuters)

Dečaci, moraćete mnogo bolje, ovako baš nije interesantno

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 17:32

Đoković dobio 15. meč zaredom, 11. sa „nulom“, uz male probleme u završnici duela sa Holanđaninom Griekspurom

Kad Novak Đoković igra protiv tenisera zbog kojih morate da lomite jezik kako biste im pravilno izgovorili ime i prezime nije pitanje da li će pobediti, nego koliko će mu gemova prepustiti i koliko će se zadržati na terenu. Naspram najboljeg na svetu našao se Talon Griekspur i proveo se kao većina onih koji nisu ni blizu top klasa, pošto ga je Srbin počistio sa terena i obezbedio lagodan plasman u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju.

Ispostavilo se da je drugi protivnik u pustinji bio daleko lakši Noletu od prvog. Protiv Čeha Tomasa Mahača se mučio, čak i set izgubio, a onda u duelu sa 26-godišnjim Holanđanom nastavio impresivnu seriju pobeda – 2:0 (6:2, 6:3).

Izabrane vesti

Đoković je 39. teniseru na svetskoj listi ostavio mogućnost da zgrne samo pet gemova, a s obzirom da je meč trajao 75 minuta sačuvao je dovoljno energije za ispit u narednoj fazi takmičemnja, gde će se preko puta mreže pojaviti bolji iz duela Pavel Kotov (Rusija) – Hubert Hurkač (Poljska).

Bila je ovo Đokoviću 15. uzastopna pobeda, 14. od početka kalendarske godine, a 11. sa „nulom“. Moraće konkurencija da se malo potrudi da ga ugrozi. Ovako, nije interesantno. Beograđani se šali sa celom planetom.

Najveća neizvensot viđena je u četvrtom gemu drugog seta, kad je Đoković imao čak pet brejk prilika, sam je osam puta sprečavao Griekspur da se „upiše“ na semafor (što je tak kasnije učinio) i kad je napkon slomio otpor Holanđanina dobio je maraton. Tad se činilo da će mirno privesti duel kraju,ali je najpre izgubio servis prvi put na meču, dozvolio Griekspuru da osvojio tri gema i tek onda završio.

Približio se Novak završnici turnira u Dubaiju, gde juri šestu titulu, čime bi se približio rekorderu Rodžeru Federeru, pošto je Švajcarac osam puta podizao pehar u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.




tagovi

TenisATPNovak ĐokovićATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara