""
""

Dejvis kup reprezentacija Srbije putuje u Francusku

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.17. | 12:48

“Meč u Lilu će sigurno biti veliko iskustvo za sve”, kaže Nenad Zimonjić, selektor našeg nacionalnog tima koji ne može da računa na Novaka Đokovića, Troickog i Tipsarevića

Srpski Dejvis kup tim putuje u Francusku! Odredište je Lil, gde će od 15. do 17. septembra domaćin Francuska ugostiti naš tim. Okršak dve reprezentativne selekcije odigaće se na fudbalskom stadionu Pjer Morua koji će za ovaj meč biti pretvoren u halu. 

Izabrane vesti

Naš Dejvis kup tim je u 2017. odigrao dva meča, oba kao domaćin. U prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa 2017. Srbija je u Nišu ugostila tim Rusije i pobedila 4:1. U četvrtfinalu naša najbolja muška reprezentacija savladala je selekciju Španije 4:1 u Beogradu. Srbija na megdan Francuzima ide u podmlađenom sastavu.

U Lilu, selektor srpskog Dejvis kup tima, Nenad Zimonjić neće moći da računa na najboljeg tenisera Srbije, vlasnika 12 Gren slem titula, Novaka Đokovića koji zbog povrede lakta propušta ostatak sezone. Isto tako, na terenu se neće naći ni Viktora Troicki i Janko Tipsarević koji takođe zbog povreda nisu u mogućnosti da se odazovu pozivu selektora Zimonjića.
“Posle četvrtfinalnog meča protiv Španije, gde sam želeo da svi budemo zdravi i na okupu, nažalost ništa od toga se nije ostvarilo. Svaki od igrača je imao neku povredu, Novaka je povreda lakta odvojila od terena i on neće igrati do kraja godine, Viktor je imao problema sa leđima na Vimbldonu. Janko je imao problema sa zadnjom ložom što je uticalo dosta i na broj turnira koji su njih dvojica odigrali i rezultate koje su postizali. I da smo svi  na okupu Francuzi bi imali prednost domaćeg terena i zbog podloge na kojoj se igra mislim da bi bili blagi favoriti, ali ne igranjem Novaka oni su preuzeli primat velikog favorita. Možda je ovo šansa da se i Janko i Viktor vrate dobrim rezultatima i igranjem na turnirima do kraja godine i poprave svoju rang listu, da ovo bude ujedno i šansa za mlade igrače, odnosno za nekoga poput Đerea koji nikada nije bio u timu, a svojim rezultatima na šljaci je sigurno zaslužio to ove sezone“, objašnjava selektor naše reprezentacije.

S obzirom na kadrovsku situaciju boje Srbije protiv Francuske u Lilu će braniti Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić, a kao peti igrač uz tim će biti Miljan Zekić.

(Foto: MN Press)


tagovi

Viktor TroickiNovak ĐokovićNenad ZimonjićJanko TipsarevićDejvis kup tim Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara