Demon reketom brani rodni grad

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.01.19. | 07:59

U Sidneju sledi borba za ATP titulu između De Minora i Sepija

Poslednji ATP turnir koji će se završiti pre početka Australijan open održava se tradicionlano u Sidneju, a za titulu će se ovog prepodneva boriti igrači koje razdvaja čak 15 godina.

U pitanju su iskusni, 34-godipnji Andreas Sepi i tinejdžer rođen upravo u najvećem gradu najmanjeg kontineta, Aleks de Minor. Italijan i Australijanac jednom su ukrstili rekete, i to prošle godine kada je slavio iskusniji, ali na šljaci Omnte Karla, ali je sada zaista teško odrediti favorita. De Minor, koga zovu Demon je supretalentovan i po igri podseća na Endija Marija i Novaka Đokovića. Strašno je uporan, drži visok tempo i nikada, ali nikada se ne predaje, što ga opet stavlja u kategoriju naslednika Rafe Nadala.

Izabrane vesti

Sa druge strane mreže Sepi će se osloniti na veliko iskustvo i prilično dobar servis koji bi mogao da ga dovede do četvrte titule u karijeri. Očekujemo dužu borbu, možda i u tri seta, te pobedu domaćeg igrača.

Turnir u Sidneju se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi, istoj onoj (plexicushion) koja ih čeka i na prvom grend slemu sezone. Nagradni fond je 589.680 dolara, šampionu ide 90.990 i 250 ATP poena, a poraženom u finalu 49.205 $ i 150 bodova.

Za kraj, bacite pogled i na novu epizodu emisije MOZZART TV, "Tiket za vikend"

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Aleks de MinorAndreas Sepibet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara