Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Dimitrov lak plen, Alkaras zakazao reprizu prošlogodišnjeg finala sa Zverevim

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 22:23

Španac mnogo sigurniji nego pre dva dana protiv Finca Rusuvorija

Posle oscilacija i vrlo neprijatne situacije protiv Finca Emila Rusuvorija na startu mastersa u Madridu, nije se Karlos Alkaras dao namučiti 3. kolu gde mu je rival bio Grigor Dimitrov. Prošetao se mladi Španac kroz prvi set, u drugom dozvolio koliku-toliku neizvesnost do završnice, a onda novim brejkom razoružao rivala kojeg je iz španske prestonice ispratio za oko sat i po vremena - 2:0 (6:2, 7:5).

Međutim, zaključno sa današnjim danom, gotovo je sa, bar na papiru laganijim preprekama za drugog tenisera sveta. Jer već u osmini finala ga čeka sudar sa Aleksanderom Zverevim u reprizi prošlogodišnje borbe za trofej. Istina, tada je Alkaras počistio Nemca sa 6:1, 6:3, ali je Saša današnjim trijumfom nad autsajderom iz Francuske Grenijeom za manje od sat vremena i uz samo jedan izgubljen gem, poslao preteću poruku rivalu, poruku da je željan osvete. A ukoliko opet sruši Zvereva, najrealnije je da se za polufinale bori sa Andrejem Rubljovim.

Izabrane vesti

Dimitrov je Alkarasu pružio tek nešto jači otpor u odnosu na prošlogodišnji okršaj na pariskom mastersu kada je osvojio samo četiri gema za 73 minuta borbe. Nastavio je Bugarin da igra po principu pobeda, poraz, pobeda, poraz, a dva vezana trijumfa nije zabeležio još od starta februara ove godine.

Često je Dimitrov bio dekoncentrisan napravivši čak 21 neiznuđenu grešku čime je znatno olakšao Alkarasu da upiše i 17. uzastopnu pobedu na španskom tlu. Setimo se da je pre godinu dana osvojio ATP 500 turnir u Barseloni, te madridski masters, a da je katalonski tron već uspeo da odbrani.

U drugom setu dozvolio je Dimitrovu brejk u šestom gemu, ali ga je ekspresno vrati, pre nego što je izvršio pritisak na servis rivala u samoj završnici. Uzeo je 11. gem drugog seta, a zatim sigurno servirao za prolaz u osminu finala.


tagovi

Karlos AlkarasGrigor DimitrovATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara