Grigor Dimitrov ©Reuters
Grigor Dimitrov ©Reuters

Dimitrovu bečki Balkan derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 22:21

Bugarin preokrenuo protiv Cicipasa i za polufinale se bori sa Evansom

Dobijen je i poslednji četvrtfinalista, to jest poslednji par četvrtfinala ATP 500 turnira u Beču (tvrda podloga, nagradni fond 1,505 miliona evra), a čine ga snažni Danijel Evans, Britanac je ranije danas rutinski, kao što se i očekivalo zaustavio domaćeg igrača Jurija Rodionova, i Grigor Dimitrov.

Bugarin je napravio preokret protiv Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:7 (5), 6:4 i 6:3 za 133 minuta igre, te je tako ujedno izjednačio na 1-1 u međusobnim susretima sa Grkom.

Izabrane vesti

U prvom setu oba igrača su bila veoma sigurna na svoje servise tako da je taj deo susreta odlučen u taj-brejku koji je pripao Grku i to tako što je Atinjanin stigao i prestigao vođstvo Bugarina od 5:0 osvojivši sedam poena zaredom! Detalj koji savršeno objašnjava zašto Dimitrov nije postigao više sa toliko znanja i talenta.

"Obaranje ruku" se nastavilo na počeku u drugog dela susreta, a Bugarin je, začudo uspeo da se podigne psihički nakon šoka u taj-brejku i pritisnuo rpotivnika sve dok ga nije slomio u petom gemu. To se pokazalo i kao krucijalna prednost tako da je pobednik susreta rešen u odlučujućem setu. Težak meč, jakog tempa uzeo je danak na oba igrača, te je tempo malo pao, kao i kvalitet igre te su se ređale greške sa obe strane, ali je opet opasniji i bliži brejku bio Bugarin. Do prednosti je došao ponovo u petom gemu, da bi je duplirao za konačni trijumf.

Naredni protivnik mu je snažni Englez Danijel Evans koji je očekivano savladao dobitnika specijalne pozivnice organizatora, domaćeg igrača Jurija Rodionova. A taj par se ukršta sa parom koji čine prvi nosilac Novak Đoković i srećni gubitnik iz kvalifikacija, Italijan Lorenco Sonego koji je nekako uspeo da se domogne osam najboljih.


tagovi

Grigor DimitrovStefanos Cicipasatp beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara