Danilo Petrović (levo) i Laslo Đere ©Starsport
Danilo Petrović (levo) i Laslo Đere ©Starsport

Đere otvara, a Petrović zatvara četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 10:19

Dva srpska predstavnika danas nastupaju na ATP turniru na Sardiniji

Teniska sezona polako dolazi do kraja, a ove sedmice igraju se tri ATP truniri širom Evrope. U našem fokusu je onaj na Sardiniji (šljaka na otvorenom, nagradni fond 251.345 evra). Smaragdno italijansko ostrvo pokazalo se za sada domaćinski prema dva naša tenisera, Laslu Đereu i Danilu Petroviću.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Đere je u osmini finala možda i neočekivano lako savladao drugi reket Srbije, Dušana Lajovića, a danas na samom startu dana se za prodor u polufinale susreće sa Jiržijem Veselim. U pitanju je snažni češki teniser, poznat po izuzetnom servisu. Dvometraš iz Pribrama je trenutno 67, a Đere 71, na svetu, ali i pored toga prednost dajemo Laciju. Šljakasta podloga je definitivno njegova omiljena, na njoj ima i taj jedini ATP pehar iz Rio de Žaneira prošle godine, dok je Veseli ipak za brže podloge s obzirom na građu i preferencije.

(1,70) ĐERE - VESELI (2,03)

To je ujedno i prvi meč takmičarskog dana na Sardiniji, a odmah sledi par sa kojim se ukršta pobednnik prethodnog, a čine ga Lorenco Museti i Janik Hanfman. Italijan, dobitnik specijalne pozivnice organizatora favorit je po kvotama, ali se mora upozoriti na kvalitetne nastupe Nemca poslednja dva meseca, to jest od povratka tenisa, te je između ostalog porazio baš Đera u polufinalu Kicbila, da bi mu se potom osvetio Miomir Kecmanović. Upravo zato mu i dajemo prednost u ovom odmeravanju.

(1,70) MUSETI - HANFMAN (2,03)

Treći par dana je, barem prema imenima ujedno i najkvalitetniji pošto rekete ukrštaju Alberto Ramos-Vinjolas i Marko Čekinato. Španac je kao četvrti ujedno i najjači preostali nosiulac u žrebu favorit. Trenutno 45. na svetu igra protiv 103, ali velikog majstora za šljaku. Ovde se može očekivati velika borba, možda taj-brek i/ili tri seta, ali Vinjolas je definitivno u prednosti.

(1,65) ČEKINATO - VINJOLAS (2,11)

Ovaj par se ukršta sa pobednikom poslednjeg meča dana, između Danila Petrovića i Federika Delbonisa. Naš povremeni reprezentativac, momak koji je početkom leta u Beogradu na Adrija Touru pokazao izuzetne mastupe, dobio je priliku kao srećni gubitnik na Sardiniji da uđe u glavni žreb, čvrsto je prigrlivši. I evo ga danas, bori se za prvo ATP polufinale u karijeri, ali sa veoma opasnim protivnikom. Iskisni 33-godišnji Argentinac je, kao i većina južnoameričkih tenisera, majstor za šljaku, ali je daleko od nepobedoivog. Posebno posledjnjih sezona. Naš čak 203 cm visoki igrač mogao bi da prođe dalje, ali veće šanse daju se ipak njegovom protivniku.

(1,22) DELBONIS - PETROVIĆ (3,80)



tagovi

Laslo ĐereDanilo Petrovićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara