Đoković čeka Tima ili Hačanova u polufinalu pustinjskog turnira

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.11.18. | 13:04

Naš as saznao potencijalne rivale na pozivnom takmičenju u Abu Dabiju (27-29. decembar), na kojem nezvanično otvara novu sezonu zajedno sa Rafelom Nadalom

Prvi teniser sveta, Novak Đoković saznao je imena potencijalnih protivnika u polufinalu Mubadala svetskog teniskog šampionata koji se od 27. do 29. decembra tradicionalno po 11. put održava u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju.

Srpski teniser, koji će u arapskoj pustinji na jednom od najprestižnijih pozivnih, egzibicionih turnira na svetu nezvanično otvoriti novu sezonu, čeka boljeg iz duela Austraijanca Dominika Tima i Rusa Karena Hačanova. I Rafael Nadal po 10. put kreće u novu takmičarsku godinu iz Abu Dabija, a on u polufinalu čeka boljeg iz duela aktuelnog šampiona, Južnoafrikanca Kevina Andersona i Korejca Hjeona Čunga. Đoković je bio najbolji u tri navrata, između 2011. i 2012, dok je Španac slavio četiri puta. 

Izabrane vesti

Nole će zvanično sezonu otvoriti na ATP 250 turniru u Dohi (31. 12- 5. 1.), na kojem je osvojio titulu pre dve godine savladavši Endija Marija, nakon čega je i definitivno krenuo njihov čuveni pad zbog povreda i prezasićenosti. Novak se, kao što znamo izvukao iz dubioze i ponovo zavladao, a od Škota se očekuje da to pokuša da učini u narednoj sezoni koju započinje u Brizbejnu (31. 12 - 6. 1.), kao i Nadal.

LAJOVIĆ KREĆE IZ SIDNEJA

Naš drugi reket, Dušan Lajović nakon još jedne veoma solidne sezone, narednu će otvoriti na ATP 250 turniru u Sidneju koji se igra od sedmog do 13. januara. Zasad nije najavljen niti jedan od prvih 10 igrača, a glavna zvezda je Grk Stefanos Cicipas. Lajović je, kao trenutno 48. igrač na ATP lestvici ušao direktno u žreb.

FOTO: Shutterstock; Reuters


tagovi

Abu DabiUAERafael NadalDominik TimKaren HačanovKevin AndersonHjeon Čung

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara