Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković na delu: Za 27-0, za bodove, za četvrtfinale US opena

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 10:26

Karenjo Busta izgubio sva tri meča protiv Novaka

Pre godinu dana Novak Đoković je zaustavljen u osmini finala US opena. Gubio je 2:0 u setovima od Stena Vavrinke i u trećem je predao meč.

I zato današnji duel sa Pablom Karenjom Bustom (20.00) nosi jednu bitnu stavku za najboljeg tenisera sveta: ako pobedi, nadmašiće prošlogodišnji učinak i osvojiće nove bodove na ATP listi. Dodatno će da odmakne Rafaelu Nadalu i trasiraće sebi put ka novim nedeljama na teniskom tronu. A, to je, da se ne lažemo, jedan od rekorda kojem se Novakovi navijači nadaju, kojem se raduju. Da svrgne Rodžera Federera.

Izabrane vesti

Đoković igra perfektno u ovoj čudnoj 2020. godini. Od januara do danas odigrao je 26 mečeva i sve je dobio. U vrhunskoj je formi, kada se oseti ugroženim dovoljno doda gasa da preokrene situaciju u svoju korist. Za razliku od Sinsinati mastersa, gde su ga mučili vrat i na kraju stomak, sada je potpuno zdrav. I to se vidi u njegovoj igri.

Na drugoj strani terena će biti Pablo Karenjo Busta, momak koji je došao na turnir kao 27. teniser planete. Kao i većina Španaca, Busta je specijalista za šljaku, a ne za beton, ali je uspeo da dođe do četvrtog kola na turniru.

Ipak, Pablo nije do sada uspeo da ugrozi Đokovića ni kada se igralo na zemlji, a na toj podlozi su odigrali sva tri međusobna meča, pa nema velike izglede da iznenadi prvog reketa sveta na betonu. Novak je dobio sva tri dosadašnja duela, a poslednji je bio pre godinu dana u Sinsinatiju (6:3, 6:4).

Ukoliko eliminiše Bustu, igraće Đoković u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Šapovalov Gofan. Najjači rival iz tog dela kosta, Stefanos Cicipas, izgubio je od Borne Ćorića, tako da se Novaku dodatno otvorio put ka finalu. Ali, da ne idemo tako daleko.

Ukoliko večeras izbori 27. trijumf u sezoni, Đokovićeva prednost na ATP listi u odnosu na Nadala uvećala bi se na 1.190 bodova. A, ako dođe do titule, a prvi je favorit, za razlika bi porasla na nekih 2.800 bodova. I mogao bi mirno da čeka naredne izazove. I Federerovih 310 nedelja na teniskom vrhu bili bi na dohvat ruke.



tagovi

US openNovak ĐokovićPablo Karenjo Busta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara