Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković ponovo piše istoriju u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.20. | 11:23

Raonić stara mušterija

Ima nešto posebno na Sinsinati mastersu za Novaka Đokovića. Dugo nije uspevao da osvoji samo taj turnir u SAD, izmicao mu je iz ruku, a onda je 2018. napokon prigrlio trofej.

I time je Đoković uspeo nešto što nijednom drugom igraču u istoriji nije: da osvoji svaki masters u teniskom karavanu! A, danas pred finalni duel sa Milošem Raonićem (19.05), ponovo Novak ima priliku da uđe u istoriju: da postane prvi igrač koji je po najmanje dva puta osvajao sve masterse!

Izabrane vesti

Mnogo toga staje u današnji meč za teniskog kralja. Ukoliko uspe da osvoji trofej, dodatno će uvećati razliku na ATP listi u odnosu na Rafaela Nadala. U tom slučaju njegova prednost bi bila 1.010 bodova. Sasvim fina zaliha kojom bi srpski as dočekao Australijan open naredne godine. Naravno, šansa da se ta prednost dodatno popravi biće na US openu.

Pobedom nad Robertom Bautistom Agutom u polufinalu, posle iscrpljujuće borbe, Novak Đoković je saldo u 2020. povećao na 23:0. I tradicija govori da je apsolutni favorit da taj niz uveća za još jednu brojku.

Naime, Miloš Raonić je redovna mušterija najboljeg tenisera sveta. Deset puta su igrali do sada i svih deset puta je slavio Đoković. Štaviše, Crnogorac sa kanadskim pasošem je uspeo samo dva seta da uzme u duelima sa Novakom. Jedan od ta dva izborio je pre dve godine upravo u Sinsinatiju.

Gromovite Raonićeve servise, koji su često nedodirljivi za njegove rivale, Novak fantastično kroti svojim riternom, najboljim svih vremena kako tvrdi velika većina teniskih stručnjaka. A, kada Đoković oduzme tu prednost Milošu, onda u razmenama sa osnovne linije ima veliku prednost.

Finale Sinsinatija je i prilika najboljem igraču sveta da dođe do 80. titule u karijeri. Tu je i daljena petom mestu večne liste, a prvi ispred njega je Nadal sa 85 pehara.

Najveća dilema pred današnji meč je koliko će Đoković biti spreman za igru. Skoro tri sata je trajao sinoć meč sa Agutom, posle kojeg je Novak priznao da se nije najbolje osećao. A, od početka turnira vuče problem sa vratom.


tagovi

Novak ĐokovićSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara