Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković stigao Samprasa! Ćoriću džaba i četiri set lopte na bečkom maratonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 19:56

Srpski teniser slavio sa 7:6, 6:3

Jednom je za Miloša Raonića rekao da “servira kao sa višnje“, večeras je Novak Đoković mogao da se priseti koliko rame boli kad se prima udarac Borne Ćorića. Hrvat je sa svoje strane još jednom osetio kako je biti nemoćan kad igraš protiv najboljeg na svetu. A Đoković jeste najbolji pošto je večerašnjom pobedom od 2:0, po setovima 7:6 (11), 6:3 i ozvaničio ostanak na čelu ATP liste barem do 2021. godine.

To znači da će srpski as i šesti put u karijeri kalendarsku godinu završiti kao prvi reket sveta čime je izjednačio rekord idola iz detinjstva Pita Samprasa, a prestigao Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Džimija Konorsa.

Izabrane vesti

Morao je dobro da se oznoji za takav podvig, pošto je 188 centimetara visoki Ćorić u prvom setu servirao kao sa solitera. Đoković tu nije mogao mnogo toga da napravi. Štaviše, imao je Hrvat i nekoliko brejk šansi posle kojih bi sa ovakvim servisom bilo nemoguće vratiti se, ali nekakao se Novak domogao taj-brejka.

A tek tamo prava drama. Čak 23 poena, četiri set lopte za Čorića, ali znamo svi da je Đoković najjači kad je najteže. U situacijama u kojima drugi utrnu on jednostavno ne greši. Taj-brejk je dobio sa 12:11 i Ćoriću zadao verovatno odlučujući udarac na psihološkom planu. Nije lako istrpeti da igraš svoj najbolji tenis, a opet izgubiš.

Osetilo se to na početku drugog seta, već u trećem gemu uhvatio je Đoković rivala u klopku, brejkom poveo sa 2:1, ubrzo sa 3:1 i tad je već i Borni bilo jasno da je ovu bitku izgubio. Nije se predao doduše, trudio se koliko je mogao, ali kad mu oduzmeš servis nema on čime da ugrozi najboljeg na svetu.

Uspevao je da se vraća i spasava posle novih Đokovićevih brejk šansi, u devetom gemu je izvukao i prvu set i meč loptu srpskog asa, ali to je bilo sve od 23-godišnjeg momka iz Zagreba. Novi brejk i kraj.

Naredni rival Đokovića biće bolji iz sutrašnjeg duela Nurberta Hurkača i Lorenca Sonega, koji je u prvom kolu savladao Dušana Lajovića sa 6:4, 6:3.


tagovi

Novak ĐokovićBorna ĆorićPit Sampras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara