Holger Rune (©Reuters)
Holger Rune (©Reuters)

Do prvog Masters finala sa stilom: Dansko čudo razmontiralo Ože Alijasima i čeka Novaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 16:03

Kakva nedelja za Holgera Runea

Karlos Alkaras se uveliko profilisao kao nadolazeća sila svetskog tenisa, a izgleda da će mu najveći takmac u narednim godinama biti njegov klasić Holger Rune.

Kakvu sedmicu iza sebe ima dansko tenisko čudo! Rune je stigao do prvog Masters finala sa stilom. Za manje od sat i po vremena na sitne delove razmontirao je Feliksa Ože Alijasima i sada čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa. Naravno, svi se nadamo da će se tamo naći srpski as.

Izabrane vesti

Rune je osmom igraču sveta dozvolio samo šest gemova – 6:4, 6:2. Još impresivniji je podatak da je do svog prvog meča za titulu na turniru iz Serije 1000 stigao tako što je nadigrao čak četvoricu igrača iz top 10! Impresivno.

Golobradi Danac je rano preuzeo totalnu kontrolu protiv čoveka koji je u susret ušao sa nizom od 16 pobeda i učinio da se isti nestane, kao gumicom obrisan. Ože Alijasim je sigurno očekivao agresivnu igru protivnika, ali brzo je shvatio da je ono što Rune radi previše. Najveći pritisak Rune je vršio na servis Kanađanina, čime je već u trećem gemu uzeo zlata vredan brejk kojim je zatvorio prvi set. Na svoj servis bio je besprekoran mladi Danac i protivniku nije dozvolio nijednu priliku da eventualno uzme brejk, da bi presudni deseti gem zatvorio sa dozom sportskog bezobrazluka.

Rune se tako na najbolji način revanširao Ože Alijasimu za poraz u finalu Bazela pre samo šest dana. Tada Danac nije uspevao nikako da pronađe rešenje za snažan servis Kanađanina, mada je i bez toga meč bio tesan. Očigledno je naučio lekciju Rune i ovog puta se postavio potpuno drugačije što je momentalno urodilo plodom.

Uprkos tome što je na momente zaista igrao briljantno, Ože Alijasim jednostavno nije znao kako da probije zid koji je Rune postavio i morao je posle samo 88 minuta da prihvati poraz. U tom postupku 18. igrač planete uzeo je još dva brejka, oba u drugom setu. Nadigrao je takmaca u svim statističkim parametrima, imao više vinera i napravio manje neiznuđenih grešaka. Sasvim dovoljno.

Rune sada može da se opusti i sačeka narednog rivala. Verovatno ne bi postojao bolji čovek da se odmere snage, od verovatno najboljeg svih vremena – Novaka Đokovića.


tagovi

Holger RuneFeliks Ože AlijasimMasters Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara