""
""

Dobro je! Troicki pregazio Nedovjesova i prelomio dvoboj s Kazahstanom

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.16. | 20:31

Srbija će se u četvrtfinalu boriti sa Velikom Britanijom, a mečevi će se igrati od 15. do 17. jula

Gotovo je! Srbija ide u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je u petom, odlučujućem meču konačno uspela da slomi otpor naoštrenih Kazahtastanaca, a odlučujući poen doneo je Viktor Troicki! Posle neslavnog nastupa protiv Mihaila Kukuškina, drugi reket Srbije izgledao je mnogo sigurnije, moćnije i bolje protiv Aleksandra Nedovjesova i rutinski razbio rivala, kojem je dozvolio tek devet gemova, za nešto više od jednog sata i pedeset minuta igre - 6:2, 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Troicki je imao jasnu zamisao da Nedovjesovu pokaže ko je gazda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i da ne želi da dopusti da se Kazahstan dočepa prave, senzacionalne pobede na mestu gde su stasavali najveći srpski šampioni. Zato je protivnika „izudarao“ s velikom lakoćom. Smireno i bez srljanja igrao je Troicki i svaki udarac odmeravao na pravi način. Neke svoje mane uspeo je da prikrije pred 200. teniserom planete i zato i jeste usledilo brzinsko jurišanje ka trijumfu, uz čak pet brejkova i jedan izgubljen servis. 

Nedovjesov nije bio ravnopravan protivnik ni na momente u prva dva seta, ali tako nešto se i očekivalo, jer je razlika u kvalitetu ipak na strani srpskog igrača, bez obzira na oscilacije koje Troicki prikazuje. Pokušao je drugi kazahtastanski igrač da napravi nešto više i namuči Troickog u trećem setu, ali uspeo je samo da nakratko produži susret. 

Srećom po publiku u beogradskom hramu, ovog puta Troicki je bio gotovo nepogrešiv. 

Srbija će se u četvrtfinalu boriti sa Velikom Britanijom, a mečevi će se igrati od 15. do 17. jula. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Viktor TroickiTeniska reprezentacija SrbijeSrbijaDejvis kupAleksandar Nedovjesov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara