Foto: Reuters
Foto: Reuters

Drugi meč “lakši” nego prvi: Novak na Evansa

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 11:40

Srpski teniser igra u osmini finala mastersa u Monte Karlu

Nikada nismo igrali. Moraću da razgovaram sa svojim timom, trenerima, da se pripremim najbolje što mogu“.

Tako je Novak Đoković najavio sudar protiv Danijela Evansa u osmini finala turnira u Monte Karlu, prvom na šljaci. U prvom kolu nije imao Novak lagan zadatak jer je odmah morao da ide na Sinera, morao je i da se preznoji, ali je uspeo do drugog kola.

Izabrane vesti

Jasno je da Novaku šljaka nije omiljena podloga. Posebno je u Monte Karlu ona spora, servis ne radi toliko posla koliko može na betonu, ali bitno je da je Đoković dobro prošao u prvom meču, pa bi protiv Evansa trebalo da sve teče mnogo bolje.

Šta čeka Đokovića?

Evans je u prva dva kola eliminisao Dušana Lajovića i šampiona Majamija Huberta Hurkača. Britanac je trenutno 33. na ATP listi. Nisu se ova dvojica tenisera do sada sastajala, ali jasno je ko je ogroman favorit.

Evans je veoma pametan igrač. Možda bi neko pomislio da mu šljaka ne odgovara, ali dokazao je da to nije tačno. Odlično se kreće, eksplozivan je igrač. Ima odličan forhend, dobar servis, izlazi na mrežu, dobro koristi slajs“, rekao je Novak.

Mada, koliko god da je Evans pametan igrač, teško da će moći da se izbori sa najboljim teniserom planete i čovekom koji tenis drži u malom prstu.

Gledajući papir, Novak bi trebalo da ima značajno lakši posao u ovom susretu nego u onom od juče kada se susreo sa Sinerom. Posebno imajući u vidu da je Evans došao kao protivnik umesto Hurkača koji je nedavno osvojio turnir u Marselju.

Nema sumnje da je Novak dobro pripremio meč protiv Evansa… I da je veliki favorit.

U duelima osmine finala igraće i Đoković, ali i i Filip Krajinović.

Najbolji teniser sveta će protiv Evansa igrati drugi meč dana na terenu "Rajnije III", odmah posle Stefanosa Cicipasa i Kristijana Garina. Krajinović će biti na "terenu prinčeva" i tu će biti treći po programu.

Najpre će igrati Lukas Puj i Aleksandar Davidovič Fokina, a potom i Aleksander Zverev i David Gofan.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara