Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Duga pauza bila jak udar na Rafin moral: Mora da bude oprezan zbog svega što ga je snašlo

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 11:12

Nadalov trener Karlos Moja izneo planove za naredne mesece…

Vratio se Rafael Nadal u Brizbejnu na teren, imao je u planu da igra i na Australijan openu, međutim, telo španskog asa nije bilo spremno za izlaganje velikim naporima. Otkazao je učešće, povukao se pred početak prvog grend slema sezone.

Bik sa Majorke i njegov trener Karlos Moja procenili su da je tako bolje i razradili strategiju za naredne mesece. Rafael Nadal će na terenu ponovo biti u Dohi, igraće na betonu, otići i na američku turneju, ali će šljaku izbeći dok ne krenu mastersi.

Izabrane vesti

Želeo je da igra i u Melburnu, ali…

“On napreduje, ali smo jako oprezni. Šta nas je sve snašlo, moramo da budemo takvi. Polako počinjemo ponovo da treniramo. Nije bilo ozbiljno, ali je bilo dovoljno da ne igra na Australijan openu, što mu je bio jedan od velikih ciljeva. Nakon svih tih teških meseci iza njega, stvarno je šteta što nije mogao da igra”, poručio je Rafin trener Karlos Moja.

Stvari idu nabolje, ali problemi uvek mogu da se vrate. I zbog toga se Rafa ne zaleće.

“Pauza kod ovakvih povreda je tri do četiri nedelje i u ovom slučaju imali smo sreće što nije duže. Dešava se to u sportu, istina je da je to imalo jak udar na njegov moral, jer je delovalo da se dobro pripremio, a onda su se problemi iz prošlosti opet javili”.

Rafael Nadal bi trebalo, ako se nešto ne iskomplikuje, da se pojavi na turniru u Dohi, koji se igra u drugoj polovini februara. U planu je da se pojavi i na američkoj turneji, da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Iako se najbolje snalazi na šljaci, preskočiće je u februaru, jer u ovom momentu procena Rafe Nadala i Karlosa Moje je da bi to bilo prezahtevno za njegov organizam.

“Nije lako menjati podloge. Istina je da mu šljaka više leži, ali ići sa betona na šljaku, pa se vratiti u Ameriku i onda opet posle na šljaku, mislili smo da je to prezahtevno. Zato smo napravili ovakav kalendar, bez mnogo promena podloge”, završio je Karlos Moja.



tagovi

Rafael NadalKarlos MojaATPATP Doha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara