Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Dva koraka do 18. titule: Đoković protiv čoveka koji nema baš ništa da izgubi

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.21. | 06:50

Traju najbolji dani života Aslana Karaceva

Kako igrati protiv čoveka koji nema šta da izgubi, a kojem u glavi sve puca od zadovoljstva i samo sanja da mu se životna bajka nastavi za još koji dan?

Novaka Đokovića, teniskog kralja, koji će postati uskoro, sada je i zvanično, najdugovečniji vladar belog sporta otkako postoji ATP lista, čeka jedan od najčudnijih mečeva u karijeri. U borbi za finale Australijan opena neće biti sa druge strane mreže ni Nadal, ni Federer, ni Marej, Vavrinka, Conga, Tim, Zverev... Sa one strane biće čovek kojeg prvi put vidi u životu. Za kojeg do juče gotovo niko u teniskom svetu nije znao ni da postoji.

Izabrane vesti

Sa druge strane mreže biće Aslan Karacev, čovek koji je u 27. godini izašao iz anonimnosti. Kao u nekoj holivudskoj limunadi, gde totalni autsajder doživljava svojih pet minuta svetske slave, Karacev je prošao do polufinala grend slema i naredni korak, pobeda nad Đokovićem, dovela bi ga tamo gde nikad nijedan kvalifikant nije bio.

Kec na Novaka - 1,07

A, kada igraš protiv najboljeg na svetu i toliko si veliki autsajder, onda nemaš ništa da izgubiš. I onda si najopasniji. I te opasnosti Đoković mora da bude svestan.

Samo, ne dešava se ni tako retko da odjednom, naglo uperena svetla velike pozornice zaslepe i pomute svest tom senzacionalnom otkriću. Nikada Karacev nije igrao toliko bitan meč, nikada protiv toliko velikog igrača, nikada na glavnoj sceni Rod Lejver arene. Ako i pored svega mu nervi ne budu zaigrali makar na početku meča, onda stvarno...

Aslan Karacev (©Reuters)Aslan Karacev (©Reuters)

Kako to obično biva, autsajder odjednom dobija savete sa svih strana. Mnogi su preko medija “servirali” juče ideje Karacevu šta bi trebalo da radi, kako da igra, gde da udari... Samo, lako je to reći, ali malo teže učiniti kada je na drugoj strani Novak Đoković. Sa sve flasterom na trbušnom mišiću.

Lepa je priča Aslan Karacev. Sportska bajka kakva se retko dešava. Ali ceo teniski svet zna da će ovaj meč zavisiti od reketa Novaka Đokovića. I jači, mnogo jači od ruskog igrača znali su mnogo loše da prođu u Melburnu kada se dođe do završnice turnira i teniski broj 1 uključi turbo pogon.

Đoković je u sredu dobio jedan od retkih poklona. Njemu je zaista malo šta kroz karijeru došlo “gratis”. Ali, eto, porazom Rafaela Nadala od Stefanosa Cicipasa postalo je i zvanično da će oboriti rekord Rodžera Federera po stažu na prvom mestu svetske liste. Već sada je matematika osigurala da Novak za četiri nedelje nadmaši Švajcarca. Mada je ta njegova vladavina daleko od kraja i obeshrabrujuće izgleda ostalima kada se pomisli na koliko još srpski as može da je rastegne.

Poštovanje Karacevu, ali Đoković ima realnu šansu da sigurnim korakom dođe do finala, koje je delovalo tako daleko onog dana kada se okliznuo na znak Melburn na terenu i povredio trbušni mišić. Nova, 18. grend slem titula je na dva koraka od ruke. Klizanja je dosta bilo za ovu godinu...

PUT DO FINALA

NOVAK ĐOKOVIĆ

Šardi 3:0 (6:3, 6:1, 6:2)

Tijafo 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 6:3)

Fric 3:2 (7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2)

Raonić 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4)

Zverev 3:1 (6:7, 6:2, 6:4, 7:6)

ASLAN KARACEV

Mađer 3:0 (6:3, 6:3, 6:4)

Gerasimov 3:0 (6:0, 6:1, 6:0)

Švarcman 3:0 (6:3, 6:3, 6:3)

Ože-Alijasim 3:2 (3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4)

Dimitrov 3:1 (2:6, 6:4, 6:1, 6:2)


tagovi

Novak ĐokovićAslan KaracevAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara