Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Dva sata mučenja, pa prva brejk lopta kao najava polufinala: Novak precrtao i Hačanova

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 18:53

Srpski as izgubio prvi set na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali ga to nije poremetilo

Činjenica da se u ponedeljak vratio među deset najboljih tenisera sveta, kao i da u jubilarnom desetom susretu sa Novakom Đokovićem igra u gradu u kom ga je jedini put dosad pobedio (2018. u finalu pariskog mastersa), motivisala je Karena Hačanova da odlučno i agresivno uđe u meč. Ipak, kvalitet je na strani srpskog asa...

Posle neizvesnih dva sata velike borbe, tokom kojih je bio bez ijedne brejk šanse, Đoković je dodao gas i okončao meč na način kao i većinu prethodnih protiv 27. godišnjeg Rusa - pobedom. Uspeo je Hačanov da dobije prvi set, dugo odolevao u drugom, ali se u trećem ništa nije pitao, a u četvrtom bezupešno pokušavao da poslednjim atomima snage produži opstanak u meču. Nisu mu pomogle ni Novakove duple servis greške koje su mu omogućile da stigne do 4:4. Na kraju, 3:1 u setovima za Novaka Đokovića (4:6, 7:6 (7:0), 6:2, 6:4).

Izabrane vesti

To znači da nas u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa čeka derbi, bilo da se Đoković sastane sa prvim favoritom za trofej, Karlosom Alkarasom ili Stefanosom Cicipasom. Njih dvojica će na teren oko 20 časova, a jasno je da bi, bar na prvi pogled, mnogo bolje bilo ako bi Grk uspeo da eliminiše mladog Španca.

Kako bilo, Novaku je posle meča od skoro četiri sata neophodan dobar odmor. Nije se očekivao tako jak otpor Hačanova, a verovatno bi bilo i dramatičnije da Rus nije imao problem sa žuljem na prstu šake. Nezgodu s kojim se rival susreo Đoković je iskoristio da pojača ritam i za 2:1 odigra najbolji set na turniru. Piše se i da je posle "četiri puta po 3:0" protiv prethodnih rivala izgubio prvi set na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali bez posledica. Osim što je morao nešto više da se oznoji da bi stigao do pobede.

Kada se lomilo u pomenutom četvrtom setu, pri rezultatu 4:4, Đoković je bez izgubljenog poena ostvario brejk. I nastavio niz do iskorišćene prve meč lopte. As udarcem, kao pokazatelj narednom rivalu da spreman ide u polufinale.

Biće to 12. put da se srpski as nalazi među četvoricom najboljih na Rolan Garosu, a njegovo 45. polufinale na grend slemovima. Samo je Rodžer Federer uspešniji sa 46, a taj rekord probaće Đoković da izjednači u julu na Vimbldonu. Pre toga, mogao bi da postane jedini teniser koji je po triput podizao pehar svakog grend slema. Još samo dve pobede dele ga od toga.

Što se tiče Hačanova, igrao je Rus odličan tenis u Parizu, zaslužio je i pohvale za otpor Đokoviću, posebno za poen u četvrtom setu osvojen udarcem kroz noge, ali bolji je nastavio put ka trofeju.



tagovi

Rolan GarosNovak ĐokovićKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara