Ešli Barti (Reuters)
Ešli Barti (Reuters)

Egzodus nosilaca na Rolan Garosu: Prva na svetu odustala u drugom kolu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 14:51

Ešli Barti napustila Otvoreno prvenstvo Francuske zbog povrede kuka

Jezgro favorita na Rolan Garosu za dame se ozbiljo rasipa iako su na programu tek mečevi druge runde. Pritom, razočaravajuće partije nisu razlog napuštnja Otvorenog prvenstva Francuske.

Počelo je sa drugom teniserkom sveta Naomi Osakom i njenim nesuglasicama sa organizatorima po pitanju (ne)prisustvovanja obaveznim konferencijama i čuvanju mentalnog zdravlja. Potom je 12. na VTA lisi Petra Kvitova povredila zglob upravo na konferenciji, da bi danas prva favoritkinja za trofej Ašli Barti zbog povrede levog kuka morala da preda meč Magdi Lineti pri vođstvu protivnice 1:0 u stovima i 2:2 u drugom periodu.

Izabrane vesti

Osvajačica Rolan Garosa iz 2019. godine, je u prvom kolu odigrala zahtevan meč u tri seta sa Bernardom Perom, gde se videlo da nije stoprocentno fizički spremna za izazove koje nosi drugi grend slem sezone. Australijanka je pred meč sa Lineti rekla da će dati sve od sebe da nastavi, ali očigledno da joj medicinska pomoć između prvog i drugog seta nije umanjila bolove i neprijatnost.

Samim tim, nije bilo prostora za rizik jer kroz 25 dana počinje Vimbldon, gde će vodeća na svetu pokušati da nadmaši najbolji karijerni plasman koji podrazumeva četvrto kolo 2019. godine.

Lineti koju je u dobroj meri pogledala sreća će se u trećem kolu sastati sa 25-plasiranom Tunišankom Ons Žaber sa namerom da pobedom napravi najveći rezultat u karijeri na gren slemovima.

Podsetimo, osim pomenutog tria Osaka, Kvitova, Barti, pre treće runde takmičenje su, doduše zbog poraza napustile još tri teniserke iz prvih 20 - Kiki Bertens (17), Joana Konta (20), Belinda Benčić (11).


tagovi

Rolan GarosEšli Bartipovredapovrede

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara