Švojntek (© Reuters)
Švojntek (© Reuters)

Em je najbolja, em joj predaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 20:56

Poznati svi parovi četvrtfinala u konkurenciji dama

Juri Iga Švjontek ka trećem naslovu na Rolan Garosu. Ionako je šampionka, najbolja teniserka sveta, muči rivalke, a na sve to joj i predaju mečeve. Što ne umanjuje njen kvalitet.

Poljakinja je u osmini finala provela na terenu svega 31 minut protiv Lesije Curenko, pre nego što joj je Ukrajinka zbog povrede predala meč. Za razliku od prethodna tri seta, drugi protiv Amerikanke Liu i oba sa Kineskinjom Žang, Švojntek je izgubila gem!? Zamislite, desilo se i to.

Izabrane vesti

Pitanje pobednice se nije postavljalo nijednog trenutka. Čak i da je bila fit pitanje je da li bi Curenko odolela. Ovako je Iga brzo završila posao i kad se obračuna sve vreme koje je provela na terenu to je četiri sata i četiri minuta na ovogodišnjem Rolan Garosu. Poređenja radi, Beatriz Hadad Maia je samo u današnjem susretu sa Sarom Soribes Tormo provela u akciji tri sata i 51 minut.

Kakvo je dostignuće Ige Švjontek pokazuje podatak da je postala prva igračica posle Monike Seleš koja je u prvih pet dolazaka u Bulonjsku šumu stizala makar do četiri četvrtfinala. Mala Mo ima svih pet! Uz to, ovo je bila 60 pobeda Ige na šljaci, iz 69 mečeva na toj podlozi. Jedino su Seleš i Kris Evert igrale manje mečeva da bi stigle do te kote.

Na ovaj način formirani su svi parovi četvrtfinala u konkurenciji dama:

Iga Švojntek – Koko Gof

Beatriz Hadad Maia – Ons Žaber

Karolina Muhova – Anastasija Pavljučenkova

Elina Svitolina – Arina Sabalenka


tagovi

Iga ŠvjontekTenisWTARolan GarosRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara