(©Reuters)
(©Reuters)

Đere izbacio za 40 mesta bolje rangiranog igrača

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.07.23. | 16:10

Laslo bolji od Musetija u Hamburgu – 2:0

Snalazi se Laslo Đere na šljaci kao riba u vodi. To mu je daleko najdraža podloga, dve titule koje je do sada osvojio, uzeo je baš na zemlji.

I zato kada momak iz Sente eliminiše na šljaci za 40 mesta bolje rangiranog tenisera, to i nije preveliko iznenađenje. A, Đere je danas u četvrtfinalu turnira u Hamburgu uzeo meru Lorencu Musetiju i to u dva seta – 7:5, 6:3.

Izabrane vesti

Laslo će se za mesto u finalu turnira boriti sa pobednikom duela Žang – Altmajer.

Iako je Museti sredinom prvog seta došao do brejka prednosti (3:2), to nije izbacilo srpskog tenisera iz ravnoteže. Strpljivo je Đere čekao svoju prvu brejk loptu i iskoristio je da izjednači na 4:4. Na narednu takvu priliku Laslo je čekao do poslednjeg gema prvog seta, pri vođstvu od 6:5. Ukazale su se dve šanse da Musetiju oduzme servis i drugu je iskoristio – 7:5.

Dugo je lomio Đere rivala u drugom setu. Brejk prilike je imao u dva prva Musetijeva servis gema, ali ih nije iskoristio. S druge strane, protivniku nije pružio nijednu priliku da dođe u takvu situaciju. Prelomi trenutak je bio na 4:3, došao je Laslo do 15:40 i prvu brejk šansu iskoristio, a onda sigurno odservirao do pobede.


tagovi

Laslo ĐereLorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara