Novak Đoković i Laslo Đere (©Starsport/Serbia Open)
Novak Đoković i Laslo Đere (©Starsport/Serbia Open)

Đere tri i po sata mučio Đokovića, malo nedostajalo za najveću pobedu u karijeri

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 20:34

Maratonska borba u drugom kolu Serbia Opena, Novak krajnjim naporom sprečio iznenađenje

Kakav meč u drugom kolu Serbia Opena! Laslo Đere je bio na pragu velikog trijumfa, najvećeg u karijeri, ali je Novak Đoković odbijao da se preda. Maratonska borba u Beogradu, 50. reket sveta je dobio prvi set više nego ubedljivo, uzeo prvi brejk u drugom - nije bilo dovoljno. Nije se predavao ni kada je veliki as počeo da igra u prepoznatljivom ritmu, uzvraćao je svom snagom, ali nije Đoković slučajno najbolji na svetu. U taj-brejku odlučujućeg seta je mladi srpski teniser imao veliku priliku da dođe do ozbiljne prednosti, sa par metara je poslao loptu u mrežu i tu je bio Novakov. Iskoristio je poklon srpski as, vezao tri poena i posle tri sata i 23 minuta borbe izvojevao plasman u treće kolo - 2:1 (2:6, 7:6, 7:6).

U trećem kolu Đoković će deliti megdan sa još jednim srpskim teniserom, pošto je Miomir Kecmanović u dva seta dobio Džona Milmana.

Izabrane vesti

Prvi put u karijeri je Đere stao pred Novaka. Nije ustuknuo. Zaigrao je od starta sa velikom dozom samopouzdanja koje se oslikavalo kroz njegove udarce. Slao je loptu svom snagom na Đokovićevu polovinu, nije brzao, petljao. Sa druge strane prvi reket sveta nikako nije uspevao da pronađe ritam.

Kada je zaigrao kako ume u drugom setu, Đere je odbijao da se preda. Dodatno je podigao veru u svoju igru u prvom setu i terao Novaka da zaradi svaki poen. Uzeo je brejk u sedmom gemu, ali i probudio uspavanog lava. Uzvraća najbolji na planeti istom merom, ali je Laslo pokazao da poseduje veliku mentalnu snagu. Nastavio je dobro da servira, a nije poklekao ni kada je Đoković došao do brejka i set lopte u 12. gemu. Štaviše, sprečio je prvog favorita još dva puta da izjednači u setovima i na kraju izbori taj-brejk. Nisu dve set lopte bile dovoljne Đokoviću da ga dobije, tek posle treće poravnao je rezultat. Kada su otišli na pauzu pred odlučujući set, sat je već odbrojao dva sata i šest minuta.

 (©Starsport/Serbia Open) (©Starsport/Serbia Open)

Kada je Novak uzeo brejk na startu trećeg seta, činilo se da je sve gotovo. Da će kao mnogo puta u karijeri slomiti protivnika i počistiti ga kad je najbitnije. Ali Đere je večeras bio posebno inspirisan. Oduzima servis protivniku i poravnava.

Dolazili su potom i jedan i drugi bez većih problema do gemova na svoj servis, a onda je na red došao 11. Pri rezultatu 5:5, krenula je epska i maratonska razmena. Tri puta zaredom je Đere imao prednost, pa je onda Đoković došao do brejk lopte, ali se Laslo odbranio. Pa nova brejk šansa, pa ponovo prednost za Đerea... Trajao je 11. gem trećeg seta čitavu večnost, a onda je Đere kao da je u Novakovim patikama poslao savršen drop šot, koji daleko iskusniji i uspešniji kolega i zemljak nije uspeo da stigne. Došao je 50. teniser sveta na gem od velike pobede. Nije ipak uspeo da ga osvoji - otišlo se ponovo u taj-brejk.

Poveo je Novak, preokrenuo Đere. Igrala su oba tenisera u tim trenucima kao da je finale grend slema. Laslo je žarko želeo trijumf nad najboljim na svetu, dok Đoković nije hteo da dopusti da posle Monte Karla ispadne na startu borbe i u Beogradu.

 (©Starsport/Serbia Open) (©Starsport/Serbia Open)

Veliku šansu da stigne do kapitalne prednosti Đere je propustio pri rezultatu 4:4. Imao je idealnu priliku da volej udarcem dovede Novaka na prag poraza, ali je sa par metara poslao loptu u mrežu. Tu mu je bio kraj. Đoković se izvukao, psihološki došao u prednost i to pretvorio u pobedu.

Kakva borba u Beogradu. Epska. Kapa dole za obojicu tenisera. Laslo Đere je večeras pokazao da je budućnost srpskog tenisa.


tagovi

Serbia OpenNovak ĐokovićLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara