Ešli Barti (©Reuters)
Ešli Barti (©Reuters)

Ešli Barti parti u Melburnu! Bez izgubljenog seta do finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 10:51

Medison Kiz osvojila samo četiri gema

U njenoj Australiji bi reklli: „Ashleigh Barty having a party“. I zaista, grend slem u Melburnu na trenutke izgleda kao privatna žurka najbolje teniserke sveta. Bartijeva je postala prva finalistkinja Australijan Opena pošto je u polufinalu preslišala Medison Kiz pobedom od 2:0, po setovima 6:1, 6:3!

Australijanka je tako do svog prvog finala u rodnoj zemlji stigla bez izgubljenog seta!

Izabrane vesti

Mada to u ženskom tenisu i nije poseban raritet, bez izgubljenog seta su do grend slem trofeja stizale i Ema Radukanu prošle godine na Ju-Es Openu, Iga Svjontek 2020. na Rolan Garosu, a ranije i Serena Vilijams – čak šest puta – Marion Bartoli, Marija Šarapova, Žistin Enen, Lindzi Devenport, Venus Vilijams, Martina Hingis, Štefi Graf, Meri Pirs, Arana Sančez Vikario, Monika Seleš, Martina Navratilova...

Poređenja radi, u muškom tenisu je u poslednje tri decenije to uspevalo za rukom samo Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Tom ipak elitnom društvu sada bi mogla da se pridruži i Ešli Barti, koja će se za treći grend slem trofej boriti sa pobednicom duela Danijele Kolins i Ige Svjontek. Podsetimo, Bartijeva je prethodno osvajala i Rolan Garos 2019. i Vimbldon 2021. godine.

Sada je postala i prva Australijanka u finalu grend slema u Melburnu još od 1980. i Vendi Turnbul. I to je uradila dozvolivši rivalkama da joj oduzmu samo jedan gem na njen servis! Medison Kiz nije imala ni promil šanse da nešto napravi. Na terenu je izdržala svega 62 minuta. Kao da je Bartijeva protiv sebe imala neku kvalifikantkinju. Na svom servisu je protiv Amerikanke ispustila svega 10 poena?! A u svih šest dosadašnjih mečeva izgubila je samo 21 gem. Sve skupa je na terenu provela šest sati i šest minuta.

Brutalna dominacija.


tagovi

Ešli BartiMedison KizAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara